Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marcel Nuijten - 10-09-2014
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Het was een prachtige reis over Bali, vol afwisseling, alles perfect geregeld; zorgeloos individueel op reis.

We gaan Footprint Travel zeker weten aanraden aan vrienden en familie. de reis was een 10 waard! 
 
De variatie in accommodaties was erg leuk; Inn in Ubud, het luxe hotel in Pemuteran, het rijsthuisje in Munduk, het strandhuis in Amed, leuk hotel in Gili Trawangan (rust in de drukte) en hotel in Sanur. 
 
Bike tour in Ubud was een topdag, hoewel we op iets meer fietsen gerekend hadden. Het was onze eerste dag, dus een perfect kennismaking met Bali; met het ontbijt aan het meer, de plantage met uitleg en de compound, allemaal erg leerzaam en goed gedaan. Lunch prima. Het was wel erg massaal op bepaalde punten, maar nooit echt last gehad van andere groepen, ze houden elkaar goed in de gaten en kiezen andere routes. 
Excursie- snorkelen- Menjangan was perfect geregeld en doordat we vroeg gingen waren we de drukte voor, dat maakt het snorkelen en ontdekken van onderwaterwereld erg mooi. De gids wist de mooie plekken om te snorkelen, stuurde de boot naar de mangrove om te lunchen en ons te laten zoeken naar bijzondere vogels, die we ook gezien hebben. 
USS liberty snorkeltocht ook goed geregeld; goede begeleiding en erg veel tijd en ruimte om zelf veel te regelen. Nog derde keer water in geweest bijvoorbeeld, bijna 3 uur gesnorkeld in totaal, er moest ook immers op de duikers gewacht worden. Hij wist ook mooie stukken te laten zien. Nog op haaienjacht geweest wat verder van het wrak, maar die helaas niet gezien. Maar dat geeft wel de flexibiliteit aan.

Ik geef jullie een groot compliment; het verliep allemaal vlekkeloos; we hebben ons echt zo positief verbaasd dat soms alles zo op rolletjes liep, bijvoorbeeld; kwamen we aanlopen bij receptie, werd de driver opgeroepen omdat we herkend werden, stond de lunch al in de auto en hoefden we alleen maar in te stappen, terwijl onze spullen in de auto werden gelegd.
 
Alle chauffeurs spraken voldoende engels waardoor zij ook veel konden vertellen. De chauffeur van Munduk naar Amed ontpopte zich al een echte gids! Fantastisch; hij liep mee met ons, had sarongs voor ons meegenomen. Verder nooit hoeven te wachten op chauffeurs, alle hotels waren goed geregeld, de excursies. Echt fantastisch. 
 
Verder is het contact met jullie van begin (met het echt op maat maken van de reis) tot het einde erg prettig en snel. Ook met jullie lokale vertegenwoordiger nog contact gehad over missende voucher, werd snel geregeld door het door te faxen.