Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Familie Tan- Gon - 31-08-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het was een geweldige familie vakantie, met veel nieuwe indrukken, maar ook genoeg tijd voor elkaar!

De mooiste accommodatie hebben we voor het laatst bewaard: Komaneka in Ubud; geweldig hotel, waanzinnig mooie tuin en heel vriendelijke service! Ook heel fijn waren Duta Boutique Hotel en Tugu in Malang,
Wat ik tegen vond vallen was het guesthouse in Kalibaru; mooie kamer, vriendelijke meisjes, maar eten was een flauwe hap en de meisjes waren erg van de magnetron. Ook schreven jullie dat het hotel in Pemuteran een prima keuken had, het restaurant is erg westers georiënteerd , veel beter eet je vlak bij het restaurant van Tirta Sari; verse vis van de bbq. Verder hebben we eigenlijk overal heerlijk gegeten !

De wandeltocht door Bandung was leuk en informatief. Er waren een aantal zaken (o.a. Jamu) gesloten vanwege de feestdagen, maar de gids maakte een oprecht geïnteresseerde indruk en was zeer informatief.
Natuurlijk waren de Bromo-tochten en de Borobudur zonsopgang geweldig, maar ook heel erg druk en toeristisch.
Wij hebben genoten van de Yogya excursie achterop de motorfietsen! Echt contact en werkelijk vier hele leuke, jonge enthousiaste mensen die ons hun stad hebben laten zien!
Daarnaast waren de wandeltochten bij Candi Ceto en Candi Sukuh heel erg leuk, met name als je door de dorpjes en langs de velden loopt. We hebben de twee wandeltochten op een dag gedaan, wat goed te doen was omdat we Solo hadden overgeslagen.
 
Op Bali hebben we heel leuk gesnorkeld met een goede gids.
Via Komaneka in Ubud hebben we nog een leuke fietstocht gedaan. Ook hebben we een mooi schilderij gekocht bij de Komaneka-galerie en de artiest (Wayan Wirawan) ontmoet, wat ook heel interessant was.

De organisatie was heel goed! Met speciale vermelding voor de geweldige chauffeur. Agus was informatief, niet opdringerig, niet te "nederig" een uitmuntend chauffeur en altijd op tijd! Zonder hem was de Yogya- Permuteran trip niet hetzelfde geweest!
Jacqueline heeft ons uit de brand geholpen toen we ons draaiboek kwijt raakten en ons een nieuwe versie gestuurd.
De chauffeur van Permuteran naar Ubud vonden we niet fijn, we waren blij toen we heelhuids in Ubud aankwamen. Alle andere chauffeurs waren prima!

Wat ons betreft was de hele reis een groot hoogtepunt van allerlei, afwisselende ervaringen en excursies.
Wat ik misschien niet zou aanraden is de treinreis (wel leuk, maar duurt erg lang), dat wil zeggen als je net zoals wij niet heel veel tijd hebt. Houd je echt niet van grote toeristenmassa's dan is de Bromo zonsopgang een afrader. Het hek wat in de beschrijving genoemd werd, was niet te vinden vanwege de massa's en donkerte!
Zonsopgang op de Borobodur was ook druk, maar minder hectisch. We vonden daar de via het hotel geregelde gids niet geweldig, wel vriendelijk, maar was hoofdzakelijk bezig met ons de beste foto's te laten maken en was minder informatief over de Borobodur. De Candi Sukuh Tempel is ' in onderhoud" dus daar is momenteel weinig te zien. Onze wandelgids was trouwens wel heel leuk en informatief. Al met al een geweldige reis!! Heel hartelijk Dank!


 


Indonesië reizen - Elektriciteit in BandungIndonesië reizen - In de bemo tijdens de tour in BandungIndonesië reizen - De leuke toko's!Indonesië reizen - Brommertjes in BandungIndonesië reizen - Wayangpoppenmaker in BandungIndonesië reizen - De familie Tan voor de BorobudurIndonesië reizen - Uitzicht tijdens de wandeling bij SukuhIndonesië reizen - Tijdens de wandeling bij Sukuh/TawangmanguIndonesië reizen - Er kunnen er altijd nog wat bij...Indonesië reizen - Het moderne centrum van MalangIndonesië reizen - Uitzicht op de Bromo en de hindoe-tempelIndonesië reizen - Balinese danseresIndonesië reizen - Rijstvelden op Bali