Dorine Drejer - 11-01-2016
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Hoogtepunten van onze reis zijn het bezoek aan Banda, het snorkelen, de vulkaan beklimmen, de natuur..... eigenlijk alles!
De jungletocht met overnachting zou ik echt nooit hebben willen missen. heel basic, maar helemaal goed voor ons. Ik begreep dat wij een van de eerste gezinnen waren met jonge kinderen, maar het ging heel goed.
 
Ook was wat ons betreft de Pelni boot een ervaring van toegevoegde waarde. Je doet mee met de lokale bevolking, goed om je te beseffen.
Klein minpunt en misschien een tip voor volgende reizigers: we zijn toch gerold bij naar buitengaan van de Pelni boot...het was een gedrang en ik moest mijn kinderen en schoonmoeder beschermen tegen dringen en duwen...mijn camera en telefoon met alle foto's van mijn schoonmoeder...hoe ontzettend we er op hebben gelet, het is toch gebeurd. Volgende keer met Pelni zouden we eerst 20 minuten wachten, zodat het gedrang voorbij is en het zakkenrollen niet lukt..dat zou mijn advies zijn.

Wij hebben de accommodaties heel goed gevonden. Het was afwisselend en heel avontuurlijk. Sawai was natuurlijk heel bijzonder, Het guesthouse in Masohi vonden we allemaal heel prettig, en de luxe van het hotelletje op Bandaneira springt er natuurlijk uit, zo ook de sfeer op het eiland.
Collins vonden we ook prettig na Jakarta, wij hoefden niet meteen weer in de stad te zitten. Het nieuwe resort bij Ambon, waar we uiteindelijk één nacht sliepen, is heel fijn om op adem te komen.

Wij hebben hele goede ervaringen met onze gids. Hij was zeer behulpzaam, legde alles duidelijk uit, heb m eigenlijk geen fout zien maken, alles was perfect voor elkaar. Hij was heel goed met de kinderen, Oma en met ons, zeer goed inlevingsvermogen. Ik zou hem altijd adviseren.