Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Loulou Schöttelndreiër - 11-08-2017
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


We hebben een prachtige en intensieve reis gehad, heel veel moois gezien en meegemaakt, en alles was voortreffelijk georganiseerd.

We vonden de afwisseling tussen luxere en eenvoudigere accommodaties met weer een prachtige ligging heel geslaagd. Toppers: Manohara, Savoy Homann, Kalibaru, Gallery in Yogya, Inata Monkey Forest in Ubud, Kontiki Meno op Gili Meno. Eigenlijk was alles leuk, behalve het hotel in Bogor. 

Er waren zoveel excursies die de moeite waard waren: Borobudur, Prambanan, Bromo, Sasakdorp bij Senaru, wandeling van Candi Ceto naar Candi Sukuh, snorkelen Lombok bij Gili Kondo.
Helaas hebben we de culinaire tour door Yogya niet kunnen doen, omdat de hele familie ziek was. De stadswandeling door Bandung was ook leuk en interessant. Het enige probleem was dat we op aanraden van de - overigens bijzonder prettige en goede - gids ijs hebben gegeten in het 'Snoephuis' aan de Jalan Braga. Dat bleek niet handig, want die avond waren drie van ons hevig aan het braken en kregen daarna ook diarree. We weten natuurlijk niet zeker of het daar aan lag, maar het lijkt ons wel waarschijnlijk, ook al omdat je altijd hoort dat je vooral geen schepijs moet eten.

De informatievoorziening goed. Draaiboek helder en compleet. Het was geweldig om op iedere plek weer stipt op tijd door een vriendelijke chauffeur of gids te worden opgewacht. Ze waren allemaal vriendelijk en toegewijd, en altijd bereid om mee te denken over onze wensen. Hoogtepunt was dat Sutoyo er voor gezorgd heeft dat de dierbare trui van onze zoon, die hij in Yogya had laten liggen, naar Bali is opgestuurd, en daar tijdens onze eerste maaltijd aan het strand aan hem werd teruggegeven! Het busje van Yogya naar Bali, waar we het langst ingezeten hebben, was minder comfortabel, verder was alle vervoer prima.