Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Carine - 19-08-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Willem en ik hebben een fantastische reis gehad.  Alles was bijzonder goed verzorgd, goed geregeld, op tijd. En die keer dat er iets niet klopte, hebben we met Jacqueline gebeld en werd het geregeld. 
 
Ook de hotels zijn erg goed uitgezocht; regelmatig met een heerlijk zwembad erbij, dat geeft echt een vakantiegevoel.  Ik maak al geregeld reclame voor jullie: “als je naar Indonesië gaat, moet je met Footprint gaan”.
 
Een tip heb ik wel: stuur de chauffeurs op een cursus Engels. Je weet van te voren dat ze waarschijnlijk geen Engels spreken, maar het is zoveel  leuker als ze het wel kunnen; ze hebben zoveel kennis.
 
Elk hotel, elke plek had wel iets verrassends of iets leuks;  Enny’s guesthouse was heel fijn,  met die aardige dam die nog Nederlands spreekt.
 
We hebben een schildpad eieren zien leggen  bij Sukamade en er was zo’n plensbui daar, dat we hebben gedoucht in de regen
De plantage van Kaliklatak; het was net of het 100 jaar geleden was, wel in het nu, maar toch, de sfeer van die tijd, het zware leven en de eenzaamheid kon ik me zo voorstellen en ik weet nu alles van cacao, koffie en rubber. Bovendien was het eten er heerlijk.
 
Ik heb in Yogyakarta een sieradenworkshop gevolgd en m'n eigen zilveren ring gemaakt! 
Daarna in een prachtige winkel al het Yogya-zilver bewonderd…
 
We hebben er zo van genoten, het was me elke euro waard!