Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Petra van der Meer en Glenn van Rijn - 05-10-2013
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Een fantastische vakantie waarbij we veel hebben gezien van het land: een 8. Hoogtepunten zijn naar onze mening zonsopgang Borobodur (Java), snorkelen Pemuteran(Bali) en olifantenwassen in Tangkahan(Sumatra). Als vrienden en familie naar Indonesië gaan, zullen we zeker Footprint Travel aanraden! Alles was goed geregeld. De chauffeurs stonden op tijd klaar en flexibel om van het programma af te wijken. De enveloppe met informatie en vouchers die we van de eerste chauffeur kregen bevatte voldoende informatie.
 
Mooie excursies waren het wassen van de olifanten. Een erg mooie ervaring! Bij de Borobudur hadden we de sunrise trip en zelf (met een ander reiskoppel) de gids bijgeboekt. Misschien mede door de heldere dag was het zeer de moeite waard. De Prambanan hebben we met de chauffeur bezocht. Deze viel ons tegen (meer van verwacht, zeker gezien de entreeprijs). De snorkelexcursie bij Menjangan eiland (Pemuteran) was erg mooi, achteraf hadden we deze misschien wel willen verlengen (de in totaal 3 uur waren zo voorbij!).
 
De culinaire excursie in Yogyakarta was super! Hier werden we rondgereden door 2 studenten die wat leeftijd betreft ongeveer even oud waren en goed Engels spraken. Het eten bij een lokale familie (Medan) was wat minder. De tocht in de bentor naar de wijk was een heel avontuur/ervaring. Echter, doordat de familie geen Engels sprak en de gids beperkt Engels sprak was het eten zelf minder. De vrouw des huizes had wel lekker gekookt!
 
De jeeptocht in de 4x4 naar de Bromovulkaan was een heel avontuur. Onderweg zijn we bij de Bromovulkaan zelf gestopt om naar de kraterrand te wandelen. Achteraf was dit een gelukkige keuze want na de sunrise de volgende ochtend was het veel te druk. Overigens was de Bromo – sunrise voor ons de excursie die het meest tegenviel. Zeer vroeg ons bed uit om met véél te véél mensen (en honderd jeeps) op een bergtop te staan. Van een ander koppel hoorden we dat de Kawah Ijen vulkaan zeer de moeite waard was. Deze tip hadden we zelf overgeslagen door het drukke programma op Java.
 
Een grote variatie aan accommodaties, van zeer eenvoudig tot zeer luxe. Iedere accommodatie had zijn charme. Heel mooie accommodaties waren bij de Borobudur, Malang, Kalibaru en Permuteran. De accommodatie die ons tegen viel was op Gili Meno. Hoewel de locatie schitterend was, was het huisje (hoewel met airco) zeer eenvoudig. Hier hadden we iets meer van verwacht gezien de prijs van deze bouwsteen.


Indonesië reizen - Avontuurlijke jeeptocht!Indonesië reizen - Orang-oetans in het Gunung Leuser Park.Indonesië reizen - Olifanten wassen in de rivier.Indonesië reizen - Snackje voor de olifanten. Tangkahan, Sumatra.Indonesië reizen - Snorkelen Menjangen eiland bij Pemuteran.Indonesië reizen - Schitterend Gili Meno.