Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Elise en Thomas - 30-07-2014
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Een heerlijke ontspannen vakantie, alles was geregeld, daar geven we een 8 voor en we zullen Footprint Travel ook zeker aan raden.
 
Wat betreft de accommodaties sprong Tando Bone Nature resort eruit, prachtig gelegen en bijzondere bungalows, heerlijk water en de mensen behulpzaam. BBC was een prima hotel. Het verblijf in het Toraja dorp was erg leuk.
Van één hotel vonden we de kamers niet goed en het personeel weinig behulpzaam..
 
De organisatie was uitstekend. Alles was goed geregeld conform de afspraken. Prima auto’s en goede chauffeurs en gidsen. Vooral Debbie uit Tentena was een zeer goede gids, zij sprak zeer goed engels en bracht je in contact met de lokale bevolking en regelde ook extra zaken. Herman was een goede chauffeur.
Het informatiepakket was zeer uitgebreid; we hadden we het graag iets eerder willen ontvangen.
 
Aanraders zijn de wandeling bij Bantimurung en met de boot over het Posomeer.
De excursie naar de Bada vallei zou ik zeker ook aanraden, maar liever nog drie dagen, zodat je meer tijd hebt om daar rond te wandelen. Twee dagen vonden we door het vele rijden eigenlijk tekort.
 
Hoogtepunten zitten vaak in kleine onverwachte ervaringen. Zo waren we in een dorpje aan het Posomeer op weg naar de waterval. Een dorp waar nog niet veel auto’s komen en de huizen heel eenvoudig zijn. In het dorp zagen we dat ze een feesttent aan het bouwen waren. Het bleek dat er de volgende dag een trouwerij zou zijn, vandaag waren de voorbereidingen in volle gang. We werden uitgenodigd om een kijkje in de keuken te komen nemen. In de keuken - wat daar voor doorgaat - waren wel zo’n 50 mensen bezig met het snipperen en snijden van de groente, het vlees, het fruit en enorme ketels rijst op houtvuurtjes aan het koken. We werden heel hartelijk welkom geheten en kregen koffie aangeboden en taart. We maakten kennis met de bruid. Roos was 20 jaar en kende de bruidegom nog maar een half jaar. Hij kwam uit Poso best een eindje weg. Toen we vroegen hoe ze elkaar hadden leren kennen, bleek dat de moderne technologie ook in dit dorp was doorgedrongen; zij hadden elkaar namelijk op Facebook leren kennen. 
 
Bij Tentena maakten we een Thanks giving day mee. Een soort dankdag voor het gewas. Mensen koken dan een heleboel eten en nodigen alle buren, vrienden en familie uit om te komen eten. Als gast ga je dan een aantal families en vrienden af en overal moet je wat eten. Aan het eind van de dag moet al het eten op zijn, dit is een goed teken. Ook wij werden uitgenodigd om te komen eten. Bij wildvreemde mensen werden we hartelijk ontvangen en kregen we bijzondere gerechten aangeboden. Deze gastvrijheid is voor ons onbekend.