Mariska en Erwin - 07-07-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze Bali vakantie was uit de kunst. Zeer indrukwekkend, we hebben wel 1400 foto’s genomen. We kwamen echt voor onze rust. Het ene hotel is misschien luxer dan het andere, maar wat ons opviel, ten opzicht van bijvoorbeeld een vorige vakantie in Griekenland, was dat alle bedden goed waren. Verder hebben we gekozen voor minder bouwstenen en sommige bouwstenen verlengen. Het eten was ook allemaal lekker en prima prijzen. Wat dat betreft kun je net zo goed een maand blijven. Ter plekke is het allemaal goedkoop.
 
Eigenlijk hadden alle plaatsen wel iets bijzonders. Het hotel in Tabanan was heel erg mooi aangelegd. Een heerlijke plaats om onze vakantie te beginnen. Munduk is een mooie locatie in de heuvels. Niet heel luxe, maar wel heel idyllisch. Vanaf je eigen balkonnetje had je prachtig uitzicht. Het hotel in Lovina was ook goed en lag mooi aan het strand. Lovina vonden wij persoonlijk het minst leuke plaatsje qua sfeer. We hadden helaas ook pech en geen dolfijnen gezien. Kan gebeuren, het blijven dieren in het wild.
 
Het hotel in Sidemen lag echt op een top locatie, prachtige sfeer, bijna spiritueel te noemen. Kom je voor rust, yoga, meditatie, dan is dit helemaal je plekje. Sidemen is het plaatje uit de bladen met de romantische rijstvelden van Bali. Als je hier niet bent geweest, heb je het echte Bali niet gezien. De wandeling hier was erg mooi. Het koken bij de familie van Wayan was een heel leuke ervaring, wat een leuk gezin! Amed vonden we heel ongerept, er komen relatief weinig toeristen naar oost-Bali. Hier hebben we mooi gesnorkeld.
 
Ubud vonden we gezellig, juist de afwisseling dat hier weer wat reuring is. Gezellige en gezonde restaurantjes zoals Bali Buddha. We hebben een mooie wandeling in de rijstvelden gemaakt. De Purificatie Ceremonie was voor ons een spirituele ervaring. Wel goed om te realiseren dat de Balinese healer niet een normale gids is, dus hij komt puur voor de Purificatie, maar verder is hij heel aardig. In Sanur hebben we de fiets gepakt om de omgeving te verkennen.
 
Jullie bouwstenen zijn een ideale manier om je eigen reis samen te stellen en toch zorgeloos te reizen. Onderweg kwamen we andere mensen tegen die iedere avond op hun Ipad het volgende hotel zaten te zoeken. Ze betaalden overal de hoofdprijs. Weer andere reizigers waren flink opgelicht door taxichauffeurs. Voor ons allemaal argumenten om relaxed voor jullie bouwstenen te kiezen. Geen gedoe wat toch je vakantie plezier beïnvloed. We bevelen jullie dan ook aan iedereen aan!


Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen -


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel