Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Leo, Kathy, Niels (17), Olaf (16) en Justine (13) Wagemans - 11-08-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze vakantie was echt hartstikke gaaf! We hadden hele leuke chauffeurs en gidsen. De hotels waren ook okay. We hadden een aantal upgrades gemaakt, die ons goed bevielen. En op een aantal plaatsen is er gewoon niet echt wat beters, dat is dan maar zo voor een nachtje. Ook geen probleem, je bent tenslotte in Azië. We kregen goede documentatie en als zich toch een probleem voordeed, konden we overleggen met jullie lokale vertegenwoordiging. Die loste het dan altijd naar tevredenheid op. We zijn uitermate tevreden over de reis en de organisatie.
 
Onze Indonesië reis begon in Zuid-Sulawesi. We hebben eenprachtigewandeling bij Maros gemaakt met een hartstikke leuke gids. Daarna een -late- Bugis lunch bij de gids thuis. Wat een lieve mensen! Onze kinderen konden nog even spelen met de kinderen uit het dorp. Het hotel bij Tempe meer is wat povertjes, maar ja, er is niets anders. We vonden de mensen op Sulawesi over het algemeen trouwens heel erg aardig.
 
In Tana Toradja vielen we echt met onze neus in de boter: er was een begrafenisceremonie die dagen duurde. We hebben bijvoorbeeld fantastische buffelgevechten gezien. Onze jongens moesten zelfs nog even behoorlijk rennen, omdat die buffels hun kant uitkwamen! Terug in Makassar hebben we onszelf verwend met de cottages aan het water. Da’s een leuke tip voor reizigers die de mogelijkheid hebben om hotels te upgraden.
 
Daarna vlogen we naar Flores. Wat een leuk plekje hadden we in Maumere! Op internet ziet het er niet zo bijzonder uit, maar wij hadden hier nog wel een extra dagje willen zitten. De mensen zijn vriendelijk, de keuken is lekker en het ligt leuk aan het strand. Dus heb je een extra dagje, dan zou ik dit iedereen aanraden. Ook op Flores hadden we een leuke chauffeur, die ons goed hielp. Helaas hadden we bewolking bij de Kelimutu vulkaan, wat het zicht minder maakte. We vonden het naar Riung nog wel aardig wat auto uurtjes, doordat de wegen toch wel erg slecht waren. Dat had ik me van te voren niet zo gerealiseerd.
 
Voor de Komodo eilanden hadden we in plaats van de standaard visserboot, de grotere boot met cabine (we waren met 5 personen). De bemanning was super aardig en we hebben ook heel lekker gegeten. We troffen het ook en zagen een aantal flinke Komodo varanen rondlopen. Dat vonden de kids ook wel mooi natuurlijk!
 
Om de vakantie af te sluiten hebben we nog een paar vrije dagen doorgebracht in een wat luxer hotel Yogyakarta. Uiteraard zijn we naar de Borobodur en Prambanan geweest en ter plekke hebben we ook nog excursies in de omgeving gedaan.
 
We hebben ontzettend genoten en hebben nu al weer plannen om naar Noord-Sulawesi te gaan! Bedankt voor de goede organisatie!