Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Paul, Sylvia, Annemarie en Jan-Roelof - 11-05-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een fantastische reis naar onze familie roots in Indonesië gehad. Op Java ligt voor ons heel veel familie historie. Het was heel bijzonder om op deze plaatsen te komen, ook bijvoorbeeld om het graf van mijn oma in Menteng Pulo in Jakarta te bezoeken. Ook de chauffeurs hebben ons super geholpen bij onze zoektocht. In Bandung vonden we in de kerk zelfs een foto waar opa op stond! De gids voor Bandung was geweldig, complimenten.
 
Ook tijdens de Culinaire tocht in Yogyakarta waren de jongeren heel erg geïnteresseerd. Super om achterop de scooters mee te gaan. Soms even slikken als je de keukens ziet, maar ja, dit is wel hoe het hier aan toe gaat. Ook de gids voor de wandeling op het Dieng plateau was heel goed. Voor ons waren de pareltjes uit de reis om te zien hoe mensen leven en werken. Ik heb wel 1500 foto’s gemaakt! Wat een super hartelijke mensen allemaal. We vonden een groot voordeel van een individuelereis boven een groepsreis, dat je veel meer met de bevolking te maken hebt. En je kunt zelf afspraken maken met de chauffeur.
 
Ook de geloofsbeleving vonden we heel mooi. Op Java zijn de meeste mensen moslim, maar heel erg open en modern. Verschillende godsdiensten leven naast elkaar. We hebben ontzettend leuk contact gehad. Tel daar het vinden van onze familie roots en de goede organisatie bij op. Onze reis was meer dan 100% geslaagd. Indonesië: een geweldig land met geweldige mensen!