Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Diana en Leon - 30-10-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een heerlijke vakantie op Sumatra gehad. (Te) kort, maar fantastisch. De reis was goed geregeld. De hotels waren prima en hadden een prettige locatie in de bezochte gebieden. De chauffeurs en hotelstaf konden vaak goed met de Engelse taal overweg, sommigen spraken zelfs enkele woorden Nederlands. Het is de derde keer dat ik in Indonesië was en de eerste keer dat ik heb gekozen voor een georganiseerde rondreis. Reizen met Footprint Travel was een goede keuze. In verhouding tot wat jullie bieden zijn jullie goedkoper dan andere organisaties. Ik heb waar voor mijn geld gekregen. De reis was zoals we hadden gehoopt en soms werden we positief verrast.
 
Het Tobameer is lekker rustig en een ideale plaats om te relaxen. Daar had ik zo nog wel enkele dagen willen blijven. De natuur, de mensen, het eten, de rust… heerlijk… Het verblijf in de jungle bij Bukit Lawang en Tangkahan was ook geweldig. Een dag door de jungle trekken is een aanrader! Het in de vrije natuur zien van orang oetans (een van de redenen dat we voor Sumatra hebben gekozen) en de vele andere dieren, maar ook de rit op een olifant zijn momenten die je nooit zal vergeten.
 
Het is trouwens wel slim om een aardig bedrag geld te pinnen op het vliegveld van Medan. Vanuit Medan reden we rechtstreeks naar de jungle en geld pinnen is daar niet mogelijk. Hoewel veel dingen goedkoop zijn, is een rit op een olifant wel IR 650.000  (€55). Omdat je 5 dagen in de jungle zit, is het prettiger om liever te veel dan te weinig geld bij je te hebben. We vonden het erg leuk om na Java, waar familie woont, nu een ander eiland gezien te hebben. Indonesië is een groot land, dus we hebben nog veel te ontdekken.


Indonesië reizen - Traditionele huizen, SumatraIndonesië reizen - Indonesië reizen - Olifanten, Tangkahan, Sumatra, IndonesieIndonesië reizen - Riviertje oversteken, Sumatra, IndonesieIndonesië reizen - Orang-oetans, Sumatra, IndonesieIndonesië reizen - Berastagi, Sumatra, IndonesieIndonesië reizen - Onderweg in SumatraIndonesië reizen - Tobameer Sumatra