Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Berry Rudolph - 21-08-2015
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Super, super, super! Wij zijn ontzettend tevreden over de gehele organisatie, zowel ter voorbereiding als ter plaatse. Alles was heel goed geregeld en we hebben geen enkel probleem ondervonden! Chauffeurs en gidsen waren allen ontzettend aardig, behulpzaam en bekwaam! Alles verliep zoals afgesproken en chauffeurs en gidsen waren altijd stipt aanwezig! Bovendien verliep het contact met hen heel aangenaam! Wij hebben het heel leuk gehad!

Wij vonden de accommodaties prima, zeer verschillend maar perfect voor de betreffende locatie! Bij ons sprong het guesthouse in Bukit lawang er zeker uit, we vonden het daar geweldig! Het was wat verder weg van de parkeerplaats, maar het lopen dubbel en dwars waard!
Ook het hotel op Samosir was erg goed!
Wat wij een stuk minder vonden, was het hotel in Brastagi, die had er voor ons niet bij hoeven zitten!

We hebben meerdere excursies gedaan:
De jungletocht, waar wij vele aapjes en orang oetangs hebben gezien, en de olifanten wassen bij Tangkahan was echt heel gaaf!
De jeeptocht vanuit Malang naar Bromo vonden wij zeer spectaculair! Uiteraard ook de zonsopgang bij Bromo!
Verder het snorkelen bij het Menjangan eiland was super en zeer aan te raden!
 
Daarnaast hebben wij zeer genoten van het contact met de mensen op Java en Sumatra, zoals het eten bij de familie van Masna (gids) in Medan en het fietsen in Solo met aansluitend de lunch bij Ajib (gids) thuis. Ook de culinaire trip in Yogyakarta met de studenten vonden wij ontzettend leuk om te doen, het was een onwijs leuke avond!

Wij vonden vooral de mensen op Sumatra en Java ontzettend aardig! Dus wij raden zeker aan om de excursies te doen waar je contact hebt met de locale bevolking! Wat betreft de locatie Bukit Lawang, neem vooral de moeite om het dorp helemaal door te lopen naar de Jungle Inn, het was het dubbel en dwars waard, een toplocatie met ontzettend lieve mensen!
Niet te missen: jungletrek, olifanten wassen, Bromo jeeptocht voorafgaand aan de dag van zonsopgang! Het was echt een hele goede tip, om 's middags al naar boven te klimmen in plaats van de volgende ochtend na de zonsopgang, als het topdrukte is! 's Middags was het heel rustig. 
Borobudur is prachtig en het snorkelen bij Menjangan mag je zeker ook niet missen! Zeer de moeite waard vonden wij ook het eilland Samosir, echt een paradijsje! Trek hier ook echt een paar dagen voor uit, wij hadden hier zeer beslist langer willen blijven!
 


Indonesië reizen - Batak huizen op SumatraIndonesië reizen - Hangbrug bij TangkahanIndonesië reizen - Orang oetan in Bukit LawangIndonesië reizen - Het TobameerIndonesië reizen - Zonsopgang bij de BromoIndonesië reizen - Landbouw bij Tawangmangu