Isti en Andy Ramsche - 28-10-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze Sumatra vakantie is ons heel goed bevallen. We gingen goed geïnformeerd op reis naar Indonesië en ter plekke was de informatie ook goed. De chauffeur was goed, de gidsen waren toppers, de kamers waren netjes. Natuurlijk, als je op vakantie in de jungle van een tropisch land als Indonesië gaat, dan kun je geen vijf sterren hotel verwachten. Maar onze kamers waren allemaal goed, netjes en schoon, en vaak hadden we ook nog een mooi uitzicht of een mooie omgeving.
 
Sumatra is echt heel mooi, we hebben enorm genoten. In Bukit Lawang adviseerde onze gids ons om 6 uur te gaan wandelen. Als het koel is, zijn de dieren veel actiever en heb je meer kans om orang-oetans te zien. In eerste instantie hadden wij een halve dag jungletour geboekt, maar zijn omgepraat om een dagtour in de jungle in te gaan om meer te kunnen zien. Hiervan hadden wij geen spijt van.  Deze dagtour was inclusief ontbijt en middageten. In drie uur hebben we zeven orang-oetans gezien, dat was echt veel. Twee groepjes vertrokken pas na het ontbijt, om 9 uur en half 10 en de ene groep had één orang-oetan gezien en de ander geen één. We waren dus heel blij met het advies om vroeg op te staan.
 
In Berastagi hebben we de Sibayak vulkaan beklommen. Ook hier hadden we een goede gids, die ons goed adviseerde m.b.t. de mist aan de top. Hierdoor hadden we een mooi zicht toen we boven waren. We zijn op een eerdere reis bij de Bromo vulkaan geweest, het verschil is dat je bij de Sibayak vulkaan echt door de vulkaankrater loopt. Zo dichtbij te zijn, is wel heel bijzonder.
 
Ook bij het Tobameer hadden we een fijne kamer en een mooie omgeving. En niet te vergeten een lekker ontbijt. Rijst en nasi goreng zijn lekker, maar een vers gebakken broodje smaakt ook weer eens goed. Het enige wat we jammer vinden, is dat de vakantie na drie weken al weer af gelopen was!
 
We kozen voor Footprint Travel omdat jullie programma ons aansprak en omdat je je eigen reis kon samenstellen. We kunnen jullie zeker aanbevelen aan mensen, die net als wij op eigen gelegenheid willen reizen door Indonesië.


Indonesië reizen - Orang Oetans Bukit Lawang, SumatraIndonesië reizen - In krater Sibayak vulkaan, Berastagi, SumatraIndonesië reizen - Rivier SumatraIndonesië reizen - Wassen in de rivier SumatraIndonesië reizen - HangbrugIndonesië reizen - Thomas Leaf Monkey, Bukit Lawang, SumatraIndonesië reizen - Indonesië reizen - Orang Oetans Bukit Lawang, SumatraIndonesië reizen - Orang Oetans Bukit Lawang, SumatraIndonesië reizen - Lunch Jungle trek Bukit Lawang, Sumatra


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel