Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Kitty en René - 14-10-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De variatie in accommodaties was ontzettend groot, van eenvoudig tot super-de-luxe.
Rumah Senang in Kalibaru was onze grote favoriet: de rust, de omgeving, de verzorgdheid, de vriendelijkheid en niet te vergeten het heerlijke eten.
Sukamade was het andere uiterste: wij vonden het niet heel gezellig en ook wat smoezelig en erg dicht bij de moskee. Eén nacht was voor ons meer dan genoeg. De tweede nacht hebben we hier dan ook niet meer doorgebracht.
Het hotel in Tabanan was een heerlijke afsluiter, wat een luxe! Een prachtige kamer, fijn zwembad en de massage in onze badkamer was een genot.
 
Aanraders:
* De culinaire brommertour in Yogyakarta: wij hebben een geweldig gezellige en leerzame middag/avond gehad met twee superleuke studenten.
* Blue Fire Ijen vulkaan: wij hebben deze excursie apart bijgeboekt. Het is even slikken met betrekking tot het opstaan, want je wordt al om 01:00 uur opgehaald!, maar de belevenis is er een om nooit te vergeten. De wandeling in het donker, het unieke blauwe vuur, de omgeving, de indrukken….prachtig!
 
De organisatie was prima:
Bij aankomst ontvang je direct uitgebreide informatie en een draaiboek per dag. De chauffeur is goed op de hoogte van je reis en komt met suggesties die je wel of niet kunt gaan doen. Wij hebben één keer contact gezocht met de lokale vertegenwoordiging om te vragen of de kratertocht naar de Ijen verantwoord was (wij hoorden hier negatieve geluiden over onderweg). Dit werd meteen uitgezocht en wij konden met een gerust hart aan de excursie deelnemen. De gidsen spreken over het algemeen redelijk Engels en weten boeiend te vertellen.
 
We geven deze reis een 9 en gaan Footprint zeker aanraden. We zijn in de diverse verhalen al gevraagd hoe en door wie onze excursies zijn georganiseerd.
 
Voor een uitgebreid reisverslag per dag: zie onze website: http://kittyenrene.waarbenjij.nu/


Indonesië reizen - Op culinaire tour in YogyakartaIndonesië reizen - Mooi uitzicht op het Dieng PlateauIndonesië reizen - Bij het kratermeer van IjenIndonesië reizen - Tarzan, bij Bedegul, BaliIndonesië reizen - BorobudurIndonesië reizen - Op weg naar SukamadeIndonesië reizen - De prachtige rijstterrassen van Bali