Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marc en Josefine - 05-08-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De vakantie was zeer geslaagd, hij krijgt een 9. Het programma pakte erg leuk uit, de overnachtingen waren in comfortabele kamers/hotels en de reis was verder goed geregeld en liep soepel: transfers, tijdsplanning en de afspraken met de diverse chauffeurs en gidsen. Door de goede organisatie en feit dat je niet zelf continu bezig hoeft te zijn met het plannen en regelen van vervoer, accommodatie en excursies, kun je optimaal van de vakantie, het land en de cultuur genieten!
 
De accommodaties waren bijna zonder uitzondering prima, en in het algemeen absoluut goed. De kamers waren schoon en met name de aanwezigheid van AC is in een warm land zeer prettig voor mensen die toch minder goed tegen deze warmte kunnen en het was prettig dat deze bijna overal aanwezig was.
De Lava View Lodge en Sukuh Cottage zijn erg basic kamers, dit is voor één overnachting geen probleem.
De enige kamer die we niet zo goed vonden was op Gilli Meno, er mankeerde wel het een en ander aan. De verhuurders waren wel erg aardig en probeerden deze mankementen provisorisch te maken, helaas zonder veel soelaas. Dit was niet echt een honeymoonsuite. Gelukkig konden we de volgende nachten naar een betere bungalow op dit terrein, deze was wel goed. Daarmee was het een prima overnachtingsplaats. 
Buitengewoon leuk was de Duta Garden Hotel in Yogya, zowel qua ligging als qua opbouw van het hotel. Met de binnentuin heeft dit iets unieks. De bungalow op het Addi Assri resort in Pemuteran was erg mooi en voor louter ontspanning en relaxing is dit resort een prima plek (m.n. aangezien er in Pemuteran zelf niet heel veel te doen is). Ook de Sagitarius Inn in Ubud is met name door zijn ligging een zeer goed bevallen verblijfsplaats.
 
De excursies die we hebben gedaan zijn allemaal erg goed bevallen en waren goed geregeld. De kwalititeit was goed, ze waren duidelijk georganiseerd, niet een of ander ad hoc tripje en ze waren goed verzorgd qua vervoer, eten etcetera.
Hoogtepunten waren voor ons de trip staand achterin de open jeep/pick-up truck naar de Bromo vulkaan door het prachtige natuurgebied, met de mogelijkheid om aan het eind daarvan de vulkaan te beklimmen (wat naar onze mening leuker is dan dit na de Sunrise tour in de drukte te doen).
Ook de mountainbike tocht vanaf de Batur op Bali is zeer aan te raden. Goed verzorgd met ontbijt en lunch en met name erg leuk omdat het zeer ‘lokaal’ aanvoelt met bezoek van o.a. een compound en diverse plantages.
Ook de culinaire trip door ViaVia in Yogya was zeer de moeite waard, met name voor mensen die culinair geïnteresseerd zijn. Net zoals de genoemde excursie in Ubud was bij deze tour het contact met ‘lokaal’ duidelijk aanwezig en spraken de gidsen goed Engels, waardoor je meer over de cultuur en het (dagelijks) leven ter plaatse kon leren.
 
De organisatie was voortreffelijk: het reizen verliep soepel en de accommodaties waren goed. De gidsen en chauffeurs waren vriendelijk, betrouwbaar en overal op tijd. Het autorijden was beschaafd waardoor ook de omgeving verder goed te zien was. De afwisselende excursies waren bijzonder leuk.
Prettig was de mogelijkheid tot mailcontact vooraf aangaande de organisatie, en het was erg netjes om op de hoogte te worden gesteld van de ophoging van het visum-on-arrival en de MH17 vliegramp.
Het draaiboek is een essentieel onderdeel van de reis. De informatie hierin klopt goed, heeft een hoge informatiedichtheid en voegt veel toe.
 
In sommige hotels werd er aandacht besteed aan het feit dat het onze huwelijksreis was. Dit gebeurde door middel van hartjes, een fruitmand of een honeymoon cake, wat zeer leuk was. Toen we in de Rumah Kita zeiden dat we op huwelijksreis waren kregen we zelfs de avondmaaltijd gratis.