Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Alfred Busser en Truus Stam - 04-05-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We zijn heel blij dat we deze reis gemaakt hebben, we zijn echt een ervaring rijker. Ongelofelijk veel indrukken opgedaan. Je maakt het land veel intenser mee dan als een normale ‘toerist’. Door alle persoonlijke ontmoetingen, kampong bezoeken en eten bij mensen thuis snap je het land veel beter.
 
De informatie was goed, de –veelal erfgoed- hotels waren allemaal prima met zwembaden en dergelijke. Het was ook leuk om verschillend vervoer te hebben en het traject Bandung – Yogyakarta per trein af te leggen. De afwisseling in gidsen was ook erg leuk, ze brachten hun eigen persoonlijkheid, levenservaring en kijk op het leven mee. Het afscheidsetentje bij de zus van de gids thuis was ook weer een belevenis. Liepen we met 10 Nederlanders door zo’n woonbuurtje, de hele plaatselijke jeugd liep uit! En zo waren er telkens hele bijzondere dingen die onverwachts gebeurden.
 
Sumatra vonden we ook echt heel mooi. Na de steden op Java, genoten we ervan om de jungle in te gaan. Lekker actief en geweldig om de orang-oetans te zien. Het bezoek aan het kinderhuis en de soms schrijnende verhalen maakte ook indruk. Het wordt gerund door een Nederlandse onderwijzeres die met een Sumatraan getrouwd is en het daar –voor Indonesische begrippen- goed voor elkaar heeft voor die kinderen. Niet altijd makkelijk, bijzonder hoe ze het voor elkaar krijgt.
 
Deze reis is voor veel meer mensen interessant. Veel mensen hebben toch een persoonlijk raakvlak met Indonesië. Op deze manier is het een chique reis met een persoonlijke betekenis. Het was een prachtige reis met heel bijzondere ontmoetingen.