Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ine - 06-08-2019
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Heel veelzijdige vakantie! Jungle, vulkaan, relaxen op een eilandje, ... Sumatra heeft het allemaal!

Sumatra: een niet toeristische bestemming
Sumatra is echt aan te raden voor wie op zoek is naar een niet toeristische bestemming, met een veelzijdigheid aan activiteiten. Jungle, vulkanen, een prachtige canyon en heerlijk uitblazen op een klein eilandje: allemaal te vinden op Sumatra! Wie oerang oetangs wil spotten en de zon wil zien opkomen op de top van een vulkaan is in Sumatra aan het goede adres. Op Pulau Weh kan je lekker snorkelen of duiken om deze actieve reis af te sluiten.

De accommodaties 
De accomodaties waren echt in orde. Toffe variatie tussen gezelligere lodges en hotels. Abdi Homestay in Harau Vallei is echt een absolute aanrader, heel vriendelijke mensen, super eten en een prachtige locatie. En zalig rond het kampvuur zitten 's avonds. Idem voor Iboih Inn op Pulau Weh: de gastvrouw Liza is echt top en het eten is er heel lekker! Het is er ook zalig relaxen.

De organisatie van de reis
Alles was heel goed gepland. Onze reis is helaas een beetje in chaos gestart aangezien onze bagage niet is aangekomen, maar wij hebben ter plaatse echt heel goed op de steun en hulp van de lokale vertegenwoordiger kunnen rekenen. Uiteindelijk na een week toch onze bagage in de armen kunnen sluiten! De chauffeur die ons voor het grootste deel van de trip heeft vergezeld is echt een man uit de duizend. Spreekt heel goed Engels, wou ons ook heel graag helpen met de vertraagde bagage, en we kregen zelfs een souvenir van hem op het einde. We voelden ons echt op ons gemak bij hem, dus we hebben hem dan ook met veel plezier uit eten genomen de laatste dag. :)

Excursies
De jungle trek (veel oerang oetangs gespot!) en de hike naar de vulkaan (gedaan bij zonsopgang) zijn zeker en vast absolute aanraders. De wandeling en fietstocht in Bukittingi zijn ook aan te raden. De gidsen waren altijd heel goed, spraken goed Engels en alles was goed gepland en geregeld. Ook de wandeling in Harau Valley is echt prachtig. Amper toeristen te spotten, en prachtige natuur. Echt heel blij dat we Harau er hadden bij genomen. De city tours in Banda Atjeh zijn in principe wel interessant, zeker de stukken over de tsunami in 2004, maar deze gids sprak niet zo goed Engels en wou een beetje te veel van alles tonen. De man bedoelde het waarschijnlijk wel goed en wil volgens mij het toerisme in Banda Atjeh (net iets te veel) promoten... :)
 

Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen -