Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ilse Deraes - 29-05-2017
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


De accommodaties waren allen erg goed. Na de eerste dag dachten we al ''het kan niet meer beter'', maar elke keer overtrof het hotel weer het vorige. Qua luxe, uitzicht en sfeer was het erg afwisselend.
Het hotel in Yogyakarta en bij de Borobudur vonden we erg mooi, maar die in Tangkahan (Sumatra) sprong er echt uit; wellicht ook omdat we de enige gasten waren en we dus alle aandacht kregen van de lieve dames en gids.

De dag jungle trekking en tuben in Tangkahan met gids Suka was echt een hoogtepunt. Suka was echt geïnteresseerd in zijn werk en dat zag je. Wij dachten dat het tuben niet zo erg speciaal zou zijn, maar dit heeft ons echt overtroffen. Veel beter dan het olifanten wassen wat wij eerder in het programma hadden zitten.

De organisatie was perfect. Eén keer  was er wat onduidelijkheid over een reservering, maar dit werd direct heel goed opgepakt en opgelost.

Wat je niet mag missen als je naar Sumatra gaat, is de jungletrekking en tuben bij Tangkahan. Het lijkt heel toeristisch, maar dit is het absoluut niet. De jungle in Tangakan is erg begroeid, waardoor je meer het gevoel hebt echt ver in de jungle te zitten, veel meer dan in Bukit Lawang. En het tuben is echt prachtig tussen de jungle door. 
Verder was de culinaire tocht ook erg leuk in Yogyakarta. De studenten waren allen erg aardig en lieten ons echt meegaan in het 'culinaire leven' van de Indonesiërs. Ze hadden veel te vertellen en we mochten alles proeven, zien en doen. Ondanks dat niet alles even lekker was, hebben we wel alles geprobeerd.
 
De vakantie was SUPER!