Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Kees en Elly van den Hurk - 09-11-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben veel gezien en veel meegemaakt op deze Sumatra reis. De chauffeur was super. Een heel aardige man en hij deed het geweldig. Wij houden erg van de natuur en dieren. Daardoor waren de orang-oetans in Bukit Lawang en olifanten wassen in de rivier in Tangkahan de hoogtepunten voor ons. Ook omdat hier, en de accomodatie aan het Tobameer, een leuk sfeertje was. In Berastagi vonden we het leuk om een dag sportief de Sibabyak vulkaan te beklimmen.
 
Als je naar West-Sumatra gaat, neemt de kwaliteit van de faciliteiten wel af, je ziet wel meer van het ‘normale’ Indonesië. De TransSumatra route was heel mooi, je ziet van alles, en een leuke lunch onderweg. Maar de tweede dag waren we wel blij dat we in Bukittinggi aan kwamen. Bukittinggi is niet te groot en daardoor vonden we het een leuke plaats om rond te lopen.
 
De wandeling door de Sianok Canyon was heel mooi, soms met een pittig steil stukje. Leuk om ’s avonds bij een gezin thuis Padang te eten, want dat durfden we niet aan bij de lokale restaurantjes. Op de Minangkabau tocht vonden we het paleis geweldig. Om 3 uur kwamen we in Sawah Lunto aan. Hou er rekening mee dat in Sawah Lunto de musea om 16 uur dichtgaan. Eventueel kun je de volgende morgen nog tijd inplannen. In Sawah Lunto bleken wíj de bezienswaardigheid. Een groepje pubermeisjes wilden met ons op de foto, maar ze konden gewoon niet stoppen met giechelen.