Lisanne en René - 27-11-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een hele goede Indonesië reis gehad, alles was goed geregeld. Sumatra vonden we helemaal fantastisch. Het verblijf in de jungle bij Bukit Lawang en Tangkahan was erg aangenaam. Daarna was het heerlijk om warm water te hebben in onze accommodatie aan het Tobameer. Hier hebben we een leuke wandeling met een gids gemaakt. Heb je tijd, dan vinden wij het een aanrader om hier een extra dag in te plannen om tot rust te komen. We hadden ook een heel fijne chauffeur, die ons enerzijds met rust liet als we daar behoefte aan hadden, en anderzijds ook veel wist te vertellen. Hij verontschuldigde zich een paar maal voor zijn Engels, maar wij vonden het eigenlijk best goed. We konden ons prima redden samen.
 
Hierna vlogen we naar Yogyakarta, waar we het slapen bij de Borobodur geweldig vonden. Op Java was het iedere dag op tijd op staan. Even wennen, maar de zonsopkomst en mooie wandelingen maakten het zeker de moeite waard. Er is zo veel te zien en dan hoort vroeg opstaan nou eenmaal bij reizen. Onze uitstap naar Diengplateau vonden we ook heel leuk. We hadden een prima gids en in de bergen was het lekker koel. De leuke meiden die we als gids bij de culinaire tocht in Yogyakarta hadden, maakten dit tot een fantastische ervaring.
 
Van Yogyakarta vlogen we naar Bali. Met de bouwstenen konden we onze ideale reis samenstellen. Om te relaxen gingen we naar Tabanan in West-Bali. Heerlijke massage en een leuke, wel warme, fietstocht naar Tanah Lot. In Ubud bezochten we Monkey Forest, een dansvoorstelling en hebben we een beetje rondgelopen in het dorp. Gili Meno vonden we helemaal geweldig! De standaard van de accommodatie ligt lager op Gili Meno, maar dat maakte ons niet uit. We hadden een goede duikschool en veel contact met andere duikers waar we ’s avonds gezellig mee gingen eten op het strand. De hele reis was prima geregeld!


Indonesië reizen - Zonsopgang Borobodur, JavaIndonesië reizen - Jungle Rivier Bukit Lawang, SumatraIndonesië reizen - Culinaire tocht, Yogyakarta, JavaIndonesië reizen - Danseres, Ubud, Bali


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel