Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Mark, Manon, Melissa (7 jaar) en Pien (6 jaar) van Erp - 10-08-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Samen met onze kinderen van 6 en 7 jaar hebben we een reis van 6 weken gemaakt naar de Sunda eilanden én Sulawesi. Het was een perfecte reis voor ons. Natuurlijk, af en toe is het behoorlijk aanpoten, en zijn de reisafstanden best groot. Gelukkig zijn onze kinderen gewend veel te reizen, we hebben ze altijd met ons meegenomen. Je kinderen moeten natuurlijk wel iets gewend zijn, als je zo’n avontuurlijke reis gaat ondernemen. Alle gidsen en chauffeurs vonden we kundig en capabel. Kleine problemen onderweg werden altijd goed opgelost. We zijn erg tevreden over onze Indonesië reis en zouden het zo weer doen.
 
Flores vonden we erg mooi. Jammer dat we bewolking hadden bij de Kelimutu vulkaan. De kinderen vonden natuurlijk die enorme Komodo varanen heel interessant. We hadden geluk en we hebben er een paar gezien. Het was een simpele lokale boot, maar dat was precies wat ik had verwacht, en het was maar voor één nachtje.
 
Lombok vonden we ook een mooi eiland, heel erg groen. Ook hier hebben we een mooie trekking gemaakt in de omgeving van Senaru. Het was heel mooi weer en we hadden uitzicht tot aan de zee.
 
Sulawesi vonden wij het mooiste eiland, omdat het nog behoorlijk traditioneel is. We hebben behoorlijk wat trekkings gedaan. Ook de trekking van twee dagen in Tana Toradja ging goed, we konden in goed overleg met de gids hier en daar de route wat aanpassen en inkorten met het oog op de kinderen.
 
Bij Tentena zaten we op een erg mooie locatie, een prettig rustpunt. De weg naar de Bada vallei was pittig, want het had ’s nachts flink geregend. Onderweg zie je dat mensen moeten uitstappen en duwen, maar onze jeep haalde het. Je slaapt in een super simpel lokaal guesthouse, maar ook dit is maar voor een nachtje. De trekking naar de beelden in de Bada vallei is onze favoriet. De gids moest echt gras wegkappen, er komt bijna niemand. Het hele landschap daar is erg mooi, vonden wij. 
 
Op de Togian eilanden zaten we op een erg mooi plekje aan een wit strand. De kinderen waren inmiddels de witte rijst wel zat. Iets anders is er gewoon niet in afgelegen streken van Sulawesi. De eigenaresse heeft ervoor gezorgd dat er heerlijke pizza en spagetti als avondeten kwam: daar waren onze kinderen erg blij mee! Het is een lange reisdag terug van de Togian eilanden, eerst met een snelboot naar Ampana en dan met een auto naar Palu. Dan is het heerlijk dat je in Palu in een luxe hotel met een zwembad aankomt. We mochten laat uitchecken, dus zo vertrokken we uitgerust naar het vliegveld voor onze reis naar huis. 


Indonesië reizen - Tana Toradja huizen, SulawesiIndonesië reizen - Begravenis Ceremonie, Tana Toradja, SulawesiIndonesië reizen - Bantimurung, SulawesiIndonesië reizen - Komodo varaan, FloresIndonesië reizen - Snorkelen, IndonesieIndonesië reizen - Strand Maumere, FloresIndonesië reizen - Onderweg.Indonesië reizen - Strandje Riung, FloresIndonesië reizen - Bantimurung, SulawesiIndonesië reizen - Tau Tau poppen, Tana Toradja, SulawesiIndonesië reizen - Vrouw in rijstveldenIndonesië reizen - Rijst stampen, Tana ToradjaIndonesië reizen - Met het hele gezin op reis in Indonesie.