Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marlies Wijermans - 27-11-2017
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Een geweldige reis naar de Molukken. Volgende keer de Banda-eilanden!
 
We waren de enige toeristen in weken!
We hebben een prachtige reis gemaakt naar Ambon, Saparua en Seram en ontzettend veel gezien. Op Ambon en Saparua vnl. overblijfselen uit de "Nederlandse" tijd. Toerisme is er nauwelijks: bij de forten en kerkjes waren wij steeds de enige bezoekers (in weken). En de paar Nederlanders die we tegenkwamen waren Molukse Nederlanders op familiebezoek.
 
Kokosnoten boom en dolfijnen
Het koken met Mama Nelly was erg leuk; ook natuurlijk vanwege de vijf puppies die er rondliepen. Het eenvoudige hutje aan het strand op Saparua paste ook helemaal in het plaatje: de jongens klommen de boom in om kokosnoten te plukken voor ons en de twee andere gasten en 's avonds kwam de zelfgestookte drank op tafel. En 's ochtends zagen we dolfijnen zwemmen. Daar kan toch geen sterrenhotel tegenop!
 
Krokodil en schildpad
Op Seram zagen we op de rivier een prachtige grote krokodil die zich heel gewillig liet fotograferen en bij het hotel (op palen in het water) zwom een grote schildpad rond en prachtige gekleurde vissen. Het Allifoerendorp was ook een belevenis Onze gids Silvia was een vrolijke goedlachse dame die haar uiterste best deed om het ons naar de zin te maken. Ik ben niet zo'n visliefhebber, dus werd er ook kip gekocht en bereid, en zelfs met een eigen bootje nagebracht naar het picknick-eiland.
 
Chauffeurs leven mee met Nederlands elftal
Alle lof voor de chauffeurs, die het betreurden dat het Nederlands elftal de kwalificatieronden niet had gehaald. Simon Tahamata is daar nog steeds een held! Al met al een fantastische ervaring 
 
De accommodaties
We wisten dat sommige accomodaties basic zouden zijn, maar het viel ons erg mee. Slapen in een hutje aan het strand zonder airco (wel een fan) en een koude douche is een ervaring waar een luxe hotel met zwembad toch niet aan kan tippen.
 
De excursies 
We hadden een beetje pech met de boottocht over de Salaway: er was een boom over de rivier gevallen, dus de junglewandeling met picknick bij de waterval waren niet mogelijk. Maar we hebben wel een prachtige krokodil gezien. Toen maar op een eilandje gepicknickt , tussen de locals. Veel leuker eigenlijk. En een kortere junglewandeling elders, met tropisch onweer toe. 
 
De organisatie van de reis
Onze gids, Silvia, deed het heel goed. We konden de oude moskee in Hila niet bezoeken wegens een sterfgeval, maar zijn toen naar de heilige alen in Waai gegaan. De chauffeurs in Ambon, Saparua en Seram waren allemaal goed en vriendelijk.