Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Rob, Daniëlle, Quinten en Fayline - 26-08-2014
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Als we in één zin onze reis moeten omschrijven: mooi, avontuurlijk en alles klopte, (volgens de beschrijving en het draaiboek), hotels, chauffeurs, gidsen, afgesproken tijden, alles! Daarom geven we de reis een dikke TIEN. We maken al reclame voor jullie via FB en mensen informeren ook bij ons naar aanleiding van onze blog.
 
De variatie in de accommodaties was heel leuk, de ene dag in een 5 sterren-hotel in Surabaya en een dag later in het guesthouse van de twee oude Hollands sprekende dametjes in Malang: hahaha geweldig!
De andere hotels en guesthouses waren prima. In het hotel bij de Bromo was het wel koud.
 
Fietsen in Solo, de culinaire tocht op de brommers in Yogya, de Bromo, de Borobudur, de stadswandeling Bandung; de excursies waren heel leuk en gevarieerd. Gids Laras Marthalita in Bandung was goed en sprak goed Engels. De gids in Surabaya vonden wij niet zo goed en sprak slecht Engels, hij wist ook niet zoveel te vertellen. Helaas hebben we op Bali de excursies half of niet kunnen doen in verband met de ziekte Fayline: Dit gaan wij zeker over doen.
 
De organisatie was in één woord geweldig: alles klopte, alle tijden die afgesproken waren, de informatievoorziening vooraf in het draaiboek (echt nodig gehad), ook de extra informatie over ziekenhuizen enz.
En Jacqueline was onze rots in de branding. Echt perfect.
Door de ramadan en het suikerfeest was er zeker aan het einde van de ramadan veel dicht. Gidsen moesten best af en toe wel improviseren en dat lukte.
 
Zie onze blog:  wij hebben zoveel meegemaakt en gezien:
Armoede, rijkdom, goedlachse en vriendelijk mensen. Het drukke verkeer, de brommertjes, hele gezinnen op de scooter; pa, klein kindje voorop, iets groter kind er tussen, dan moeder nog met kind aan de borst. Zonder helm en dan sjezen door het verkeer.
Wat men zeker niet mag missen in Indonesië is het op een andere manier beleven dan de standaard toeristische dingen. Daar zijn jullie sterk in. Het dicht bij de bevolking meemaken en niet op een afstand heeft ons erg aangesproken. Zowel vooraf bij het lezen van jullie website als tijdens en achteraf wanneer wij het echt hebben meegemaakt.
Geen verkoopverhaal maar een goed en duidelijk beeld. Ook jullie draaiboek is uitstekend.
 
Ga zo door Footprint Travel!!


Indonesië reizen - Zo wacht de chauffeur op jeIndonesië reizen - De familie tussen de rijstveldenIndonesië reizen - Net twee Indonesische kinderen Indonesië reizen - Zo gaat een familie op padIndonesië reizen - Zo gaat Fayline op culinaire tochtIndonesië reizen - Een taart als dank