Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Bibi Veth en Jasper van der Meij - 12-10-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Dit was de eerste keer dat we op vakantie gingen naar een  tropisch land. Daarom wilden we makkelijk starten en alles van te voren geregeld hebben. In het begin was het wel even wennen: de cultuur, de andere manier van leven of eten  en vooral de vele insecten.  Maar alles was perfect geregeld en zo niet, dan werd dat ter plekke goed opgelost. Dit maakte onze Bali-vakantie tot een goede ervaring.
 
De route van Lovina naar Sidemen en ook de rijstterrassen rondom Sidemen zijn heel erg mooi. Het is minder toeristisch en dit geeft je de kans het authentieke Bali te zien. Rondlopen door de rijstvelden, op een brommertje de omgeving verkennen en slenteren door achteraf straatjes of de lokale markt, is wat ons betreft een echte aanrader: zo ervaar je het echte leven.
 
Tip voor mooie foto’s: sta vroeg op en ga naar de lokale markt om het leven van de lokale vrouwen vast te leggen. Na een uur of 8, 9 worden de lokale waren vervangen door souvenirs voor toeristen. Dit geldt ook voor de markt in Ubud bijvoorbeeld.
 
De Herbal Walk georganiseerd door Lilir is een mooie manier om de sawa’s rondom Ubud te verkennen. Het fijne van de trip is dat je niet alleen inzicht krijgt in medicinale planten, maar ook hoe de rijstboeren onderling  hun leefstructuur regelen. Je verwacht het niet, maar er blijkt een hele structuur achter te zitten. Dat moet ook wel, want mensen zijn uiteindelijk van elkaar afhankelijk.
 
Je moet er van houden, maar ook de Purificatie Ceremonie is een echte aanrader. Het is een bijzondere, en ook wel bizarre ervaring  om met honderden locals in het heilige water te staan, te wachten op jouw beurt om gereinigd te worden. Wel heel mooi om zo een stukje van hun cultuur mee te pikken.  Ceremonies, tempels, goden, offerandes...het is de spil van het leven voor de Balinezen.  Dat maak je op deze manier wel erg bewust mee.
 
Een prettige gedachte is, dat het op Bali veilig is. Ook als vrouw alleen kun je prima ’s avonds rondlopen. In Bali geloven ze in Karma; wie goed doet, goed ontmoet. Daarom zullen niet snel iets negatiefs doen, maar zorgen ze goed voor anderen.
 
Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de Balinezen leven van toerisme. Je hebt dus vaak met lastige verkopers te maken. Een woordje Bahasa Indonesia spreken helpt om de verkopers van je af te schudden.


Indonesië reizen - Vrouw op markt, BaliIndonesië reizen - Rijstvelden BaliIndonesië reizen - Air Panas Banjar, Hotsprings, Lovina, BaliIndonesië reizen - Pura Danau Bratan, BaliIndonesië reizen - Kind in winkel, BaliIndonesië reizen - Marktvrouw BaliIndonesië reizen - Vrouwen op weg naar de tempel, Ubud BaliIndonesië reizen - Tanah Lot, BaliIndonesië reizen - Markt, Ubud, BaliIndonesië reizen - Purificatie ceremonie, Tampaksiring, BaliIndonesië reizen - Monkey Forest street, Ubud, BaliIndonesië reizen - Rijstveldwandelingen, BaliIndonesië reizen - Rijstvelden Sidemen, BaliIndonesië reizen - Markt, Ubud, BaliIndonesië reizen - Wandelen dorpje BaliIndonesië reizen - Rijstvelden Sidemen