Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Bas de Kruyff - 03-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De jungletrek in Bukit Lawang was onvergetelijk. Snorkelen was grandioos en bij de dolfijnentocht hebben we geluk gehad met een enorm aantal dolfijnen. Bezoeken aan dorpjes van oude culturen waren ook de moeite waard.
Het eten bij een lokaal gezin was geen succes voor ons. Ik zelf ben nooit ziek op reis, maar tegen de zelfgemaakte palmwijn was zelfs ik niet bestand.
Overigens had het snorkelen ook vanuit Lovina gekund, nu hadden we een lange rit naar Permuteran terwijl daar verder niets te beleven was.
 
De meeste accommodaties waren prima. We snappen dat in Indonesië soms niet alles perfect is en toch was het erg goed. Enige minpunt was de accommodatie in Bukit Lawang die vonden we beneden peil. Mogelijk hebben we daar ook de buikklachten opgelopen.

Op Sumatra hadden we een fantastische chauffeur die veel meer was dan dat. Zelfs een soort medicijnman om ziekteverschijnselen op alternatieve wijze te verhelpen. Het contact met de lokale vertegenwoordiger liep prima.