Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Bob van Hulst - 13-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Over de accommodaties:
In het hotel in Sanur waren we maar drie uur, dus wat kort, maar het was mooi, netjes en lekker eten  Het was lekker om drie dagen in Maumere aan het strand te verblijven. In Moni lag de ecolodge erg mooi. In Bajawa verbleven we in twee verschillende hotels; beide niet echt goed. De local home tijdens de trekking was een topper. Ondanks dat het basic was, was dit erg leuk.
Het hotel in Ruteng was erg luxe, schoon en fijn.
De trip met de boot was erg leuk, maar het verblijf was sober en er liepen wel kakkerlakken op de boot. Het hotel in Labuan Bajo was prima.

Over de excursies:
De snorkeltrip bij Maumere was erg leuk. De wandeling bij Lela en de stop bij Koka Beach waren mooie breaks van de dagreis.
De wandeling naar de Kelimutu vulkaan was een mooie tocht, maar kan volgens ons ook overdag en dan zie je meer. Vooral met kinderen is dat leuker, niet de moeite om miden in de nacht hiervoor op te staan.
De trekking over de Adat trails, was erg leuk maar gids was erg druk. Daarentegen was de gids bij Ruteng een fijne rustige gids. We liepen dwars door de rijstvelden; erg leuk voor de kinderen. De Cunca Rami waterfall, niet gedaan omdat we meer rust wilden voor de kinderen
De boattrip was erg mooi, maar Komodo eiland viel erg tegen (let op ga daar niet heen als de cruiseschepen daar aanleggen: in een keer 1500 man extra) daarentegen waren de overige plekken erg mooi: manta's en schilpaden gezien. Het was ook wel lastig dat het personeel geen Engels kon en dat ging soms wat moeizaam.

Over de organisatie:
Informatievoorziening was duidelijk en compleet. Onze chauffeur reed rustig en veilig.
We hadden ook een gids op Flores, mee in de bus. Hij bedoelde het goed maar het had voor ons niet gehoeven 

De hoogtepunten:
Wandeling door de rijstvelden bij Ruteng. de Adat trail en de boattrip bij de Komodo eilanden waren de hoogtepunten. En Maumere was een fijne start van de reis.

Het was echt een mooie reis, helaas hebben we het, door de aardbeving op Lombok, niet helemaal af kunnen maken. Wel nog de complimenten voor hoe jullie ons hebben geholpen op de Gili eilanden tijdens de aardbeving!