Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Leon, Ingrid, Sanne, Huub, Lilian - 09-08-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een fantastische vakantie gehad. Het was echt formidabel geregeld. Draaiboek was perfect, de logistiek klopte helemaal. Je hoeft zelf nergens aan te denken. Voor de chauffeur of gids is niets een probleem. Na 4 weken in Indonesië hebben we na 1 dag al heimwee! Vooral naar de lieve mensen daar.
 
We zijn helemaal verliefd op het regenwoud. Er is beperkte electra, je wast je met koud water. Het is echt terug naar de basis, maar dat went gemakkelijk. Dat kan niet anders in zo’n authentiek dorpje in de jungle. Je zakt in een tube de rivier af, om je heen zitten apen in de boom. Voor ons is de wereld dan perfect! Ik boek normaal luxe hotels. Maar na deze reis geloof ik dat ik simpel leuker vind!
 
Goed ook dat jullie het kinderhuis in Bukit Lawang vermelden, dat hadden we anders nooit gevonden. Natuurlijk zijn we hier langs gegaan en hebben er een rubberboom gedoneerd. Fijn om op je reis iets terug te kunnen doen.
 
Java is drukker dan Sumatra viel ons op. Borobodur, Prambanan, we hadden het allemaal niet willen missen. bij Bromo een perfecte zonsopgang: dat maak je nooit meer zo mee. De Culinaire tocht in Yogyakarta was de leukste middag van de vakantie! Het contact met de studenten was heel erg leuk, we zijn tot laat met hen op pad geweest, het was hartstikke gezellig.  
 
De mensen hebben een laag inkomen, maar de kinderen zie je altijd spelen en lachen buiten. De mensen zijn vriendelijk en belangstellend. Ze zijn ontzettend gastvrij. Wat ze hebben delen ze. Je voelt dat de vriendelijkheid echt is. Terug in ons zakelijke westen voel je dat verschil. We gaan zeker terug!
 
Onze tip voor reizigers die nog op reis gaan. Vertrouw in de organisatie. Laat het een beetje over je heen komen. De ene keer valt het je mee, de andere keer misschien wat tegen of is het even wennen. Bijvoorbeeld: Een open badkamer was even wennen, maar bleek superleuk te zijn. Als je je flexibel opstelt, maak je verrassende dingen mee. Aanpassen naar de lokale gebruiken is ook een goede tip. Vroeg op en vroeg naar bed, dan haal je het meeste uit de dag. Do as the locals do!