Familie Van Kempen - 18-08-2012
Cijfer voor deze reis: 6 van 10


Onze Indonesië reis was echt top! De drie verschillende eilanden boden heel veel afwisseling. Op Sumatra lag de nadruk op natuur, op Java op cultuur en op Bali meer op strand en ontspanning. De reis was heel goed geregeld, de chauffeurs stonden altijd op tijd klaar.
 
We zagen echt de hoogtepunten, maar toch was het niet zo toeristisch. Regelmatig hadden we contact met de lokale bevolking. Het was voor het eerst dat we niet met een groepsreis meegingen, maar individueel reizen en dat is ons eigenlijk heel goed bevallen. Je wordt er niet op aangekeken als je 5 minuten later bent. Je kunt ook zelf bepalen hoe lang je ergens wilt blijven, normaal sta je ofwel te wachten of je hebt juist te weinig tijd. Dat gaf een extra vakantie gevoel. We hebben ook heel vaak tegen elkaar gezegd, dat we op bepaalde plekken zijn geweest of bepaalde dingen hebben gedaan, die we met een groep niet hadden kunnen doen.
 
De hotels waren ook prima. Bij de Borobodur was het eerste keuze hotel vol toen we boekten. We sliepen dus niet bij de Borobodur, maar in een heel schatting klein hotelletje. Dat werd met zo veel zorg en liefde gerund, het was echt heel gezellig en knus. We hebben hier absoluut geen spijt van gehad. Ook met de upgrade bij de Bromo waren we heel tevreden, het was erg mooi. We troffen ook nog een fantastische zonsopgang op de Bromo vulkaan.
 
Het was ook fijn om op Bali te eindigen, en daar nog een beetje te ontspannen. We waren op Bali lekker actief met de snorkelexcursie naar Menjangen eiland, watervalwandeling bij Pemuteran, moutainbiken vanaf  en raften. Vooral het raften vonden we heel leuk, overal tegen aan botsen, geweldig!