Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Angelo, Christiaan en Matthijs - 15-08-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Mijn complimenten voor jullie werk! Hoewel een individuele reis, was het tot in de puntjes geregeld. Zelden heb ik zoveel zorg, belangstellende interesse, en adequate medewerking ervaren als bij jullie. Pet je af. Mijn twee zonen hebben eveneens genoten.
 
Ook de wetenschap dat jullie contactpersoon in Indonesië altijd wel over je schouder meekeek of alles goed ging, gaf enorm veel zekerheid en vertrouwen. Toen ik bij aanvang van de reis haar mobiele nummer in mijn telefoon zette, en haar per ongeluk meteen belde (gauw opgehangen!), sms’te ze direct of alles goed was! De weinige keren dat ik haar nodig had, gaf ze onmiddellijk thuis; het leek wel of de telefoon aan haar oor hing!
 
Daarnaast waren gidsen en chauffeurs altijd op tijd, gezellig onderweg, en uiterst flexibel in hun aanpak. Leuk waren de oude foto’s in Bandung, de gids genoot er zelf ook zichtbaar van.
 
Echt een aanrader was het brommerritje in Yogya, achterop bij studenten!
Nergens had je het idee dat je op reis was, maar eerder gewoon thuis bij mensen op bezoek.
Gaaf is dat je bij het guesthouse bij de Borobudur je de Borobudur bijna voor jezelf hebt, minder is de sunrise-beleving waar tientallen toeristen boven op de stoepa’s gaan staan om hun plaatjes te schieten. Afijn, het hoort erbij.
 
Beide treinreizen waren ook top, net als de diverse koloniale hotels, waarbij mijn voorkeur uitging naar het hotel in Solo, omdat daar echt alles in originele staat bewaard is gebleven (mijn zonen delen die mening niet, want geen zwembad en slecht wifi…).
 
Bali tenslotte- gelukkig geen last gehad van de vulkaan, - was eveneens heerlijk. Hoewel Sanur een schattig “plaatsje” is, waar je lekker kunt eten en slenteren, is de zee bij Kuta toch bruisender (hoge golven en geen zeewier en rotspartijen zoals Sanur). 
Eén piepklein minpuntje: het overweldigende en werkelijk enorm uitvoerig beschreven draaiboek (zoiets had ik nog nooit meegemaakt) kregen we pas in Jakarta. Misschien was het handiger geweest als we al die info wat eerder hadden verkregen, in Nederland al, en niet pas tijdens de vakantie, want dan heb je al zoveel te doen….
 
Maar verder: echt top!! We hebben genoten. Nogmaals, heel hartelijk dank voor al jullie bemoeienissen en bijdragen, het was fantastisch!