Henriette van der Velden en Ria Bongaertz - 19-09-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze Bali reis was in 1 zin: fantastisch, cultureel, ontspannen, leerzaam en warm: een 9. Ik raad Footprint Travel zeker aan bij vrienden en familie.
 
De aankomst in Ubud was heerlijk. We hadden wat anders verwacht als men het heeft over kunststad, maar omdat we erg geïnteresseerd zijn in de lokale natuur en cultuur, werden we hier toch enthousiast. We zijn op de eerste dag tijdens de HerbalWalk heerlijk gaan wandelen met een lokale man die ons onderweg ontzettend veel vertelde over alle lokale planten, bomen en bloemen, waarvoor men ze gebruikte en hoe de lokale bevolking met elkaar leefde. Heerlijk om zo je vakantie te beginnen. De volgende dag ons heerlijk laten verwennen, iets waar Bali om bekend staat, maar nu toch even anders, het wordt nog bijzonderder als je eerst zelf al je Ayurvedischecosmetischeproducten mag maken van alleen maar natuurlijkeproducten. Deze worden daarna dan gebruikt wanneer je met een prachtig uitzicht een heerlijke beauty behandeling ondergaat. Dit begin heeft ons al gelijk onder laten dompelen in de Balinesecultuur.
 
Wij hebben de reis als erg prettig ervaren. Onze vaste chauffeur deed erg zijn best om variatie te bedenken. Wij waren erg geïnteresseerd in de lokale gebruiken, zijn dan ook naar de zoute vis makerij geweest en naar een compound om te zien hoe men de lokale instrumenten maakt. Dit waren echt super alternatieven op alle tempels die men kan zien. Ook onze man van de HerbalWalk was erg prettig met veel kennis en prettig om mee te praten.
 
De excursies die ik andere reizigers absoluut zou aanraden zijn de ‘Herbal walk’ en ‘Maak je eigen Ayuvedische cosmetica’. We hebben hier erg van genoten. Verder waren de wandelingen erg fijn. Wij hebben niet deelgenomen aan de al ingeplande excursie in Lovina, dolfijnen spotten, achteraf na de verhalen gehoord te hebben, een juiste beslissing. Wij raden deze excursie dan ook af, er wordt met te veel bootjes op zoek gegaan naar de dolfijnen. 


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel