Marjoke, Frans, Tim en Femke - 12-08-2019
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Eerste reactie
Wij hebben een hele leuke actieve en avontuurlijke vakantie gehad, waarbij we ondergedompeld werden in een totaal andere cultuur. Leuk contact met de mensen en alle trekkings/ excursies waren erg leuk voor ieder in ons gezin (twee kinderen van 16 en 19 jaar).

Hoogtepunten
De excursies en de trekkings waren allemaal erg leuk en avontuurlijk! Leuke gidsen die altijd weer op tijd voor ons klaar stonden! Het is heel bijzonder de orang-oetangs te zien in de jungle en daar te overnachten. Ook de plek in Tangkahan en het tuben op de rivier was prachtig. De beklimming van de vulkaan Sibayak was erg mooi. Nog nooit zo hard stoom uit de grond zien spuiten! Bij het Tobameer kun je heerlijk uitrusten en bijkomen van alle indrukken. Wij vonden het erg leuk om op Sumatra te blijven en door te trekken naar een gebied (West Sumatra) dat minder door toeristen wordt bezocht. Bukkittinggi en omgeving was een van onze hoogtepunten. De natuur rondom was prachtig! We kregen heerlijk eten aangeboden op een prachtig plekje. Onze gids was heel enthousiast en nam onze kinderen achter op zijn brommer 's avonds mee naar de karaoke! De fietstocht door de dorpjes was erg leuk, waarbij we een rijstfabriekje en een kroepoekfabriekje hebben bezocht. Het contact met de locals vonden we heel bijzonder! Wat een aardige mensen! Abdy's homestay in de Harauvallei was heerlijk en de trektocht door de rijstvelden erg mooi! met de bentor terug was verrassend leuk! We hadden nog geluk zwarte gibbons te spotten! Onze topper was Ricky's beachouse, waar we tot slot 4 dagen hebben relaxed! Wat een prachtige paradijselijke plek met heel leuk personeel!

Accommodaties 
Goede variatie. Wij houden van eenvoud en eco-lodge sfeer. Ricky's beachhouse op het einde was onze topper! Heerlijk om daar de laatste 4 dagen te relaxen en we hebben een leuke snorkel-eilandtour gemaakt. Leuke mensen (volleyballen/ muziek maken) en lekker eten. Je kon bij eb naar het dorpje Sungai Pinang lopen, waar we meegenomen werden naar een ''woodcarver'' en een schildpaddenopvangcentrumpje. Erg leuk! De homestay in de Harau vallei was ook een erg mooie plek. Rustig gelegen en mooie omgeving. Zoes Paradise aan het tobameer ook helemaal goed! Wat luxer, maar is helemaal welkom dan! Heel schoon en goed eten! Zo ook Kalang Ulu in Brastagi prima! Torsibohi in Sipirok was de enige accommodatie waar je zo kort mogelijk wil blijven. Eten niet lekker in sfeerloos restaurant, maar er is niks anders volgens ons, want een doorreisplek op de route.

De organisatie 
Het draaiboek was erg handig en ook het appcontact met Jacqueline/ Linda in Indonesië was fijn. Alles klopte tot in de detail. De chauffeur kon niet zo goed Engels, maar wist precies waar hij moest zijn. Iedereen stond voor ons klaar. Op iedere plek hadden we gelijk contact met de gids voor onze volgende excursie. Was echt een meerwaarde van deze vakantie!

 

Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen -