Ank en Hans - 17-06-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Sumatra vonden we het meest indrukwekkend van onze Indonesië reis. Het is ongerepter dan de andere eilanden. De start van onze reis in de jungle vonden we erg mooi, de ontmoeting met de Orang Oetangs en de Sumatraanse olifanten zullen ons zeker bijblijven. In Medan aten we bij een familie thuis, zo wordt je echt ondergedompeld in het Indonesische leven. We werden als een koningspaar behandeld. Uit beleefdheid trekken ze zich bijvoorbeeld terug om je rustig te laten eten, dat was wel even wennen! Alle kinderen uit de buurt kwamen een keer langs het hek lopen om eens te kijken en te zwaaien. Op het laatst stonden er wel 10 nieuwsgierige kinderen aan het hek, heel leuk.
 
De Culinaire Tocht in Yogyakarta beviel ons erg goed. Van te voren hadden we wel even onze twijfels om ons achterop een brommer in het drukke verkeer te storten, maar dat viel erg mee. Hele families, jong en oud worden op deze manier vervoerd. De avond eindigde op de alun-alun, het centrale plein in Yogja waar de locals 's avonds samen komen, een plek waar je normaal als toerist niet zo snel zou komen!
 
Ook het wandelen bij Sukuh vonden we echt de moeite waard, je ziet zo meer van het platteland. Het guesthouse hier vonden wij helemaal prima, we hadden er best nog wel een nachtje kunnen blijven. Het contact met de lokale bevolking en het ontdekken van het binnenland van Indonesië boden voor ons echt meerwaarde aan onze reis. Tenslotte eindigde we op Bali, een erg mooi eiland en een ideale plek om bij te komen van alle indrukken op Sumatra en Java.


Indonesië reizen - Thomas Leaf Monkey. Bukit Lawang, Sumatra.Indonesië reizen - Orang-oetan heel dichtbij! Bukit Lawang, Sumatra.Indonesië reizen - Zonsopkomst Borobodur. Java.Indonesië reizen - Rijst oogsten. Indonesie. Indonesië reizen - Olifanten wassen in de rivier. Tangkahan, Sumatra. Indonesië reizen - Kinderen bij het etentje in Medan.Indonesië reizen - Zonsopkomst Borobodur. Java. Indonesië reizen - Uizicht op Tamblingan meer, Bali.


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel