Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Hanneke Kerssemeijer - 17-07-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De vakantie was een indrukwekkende en afwisselende reiservaring.

De accommodaties waren over het algemeen prima. Eruit sprongen: Rumah Tengah Sawah bungalows, Tando Bone Nature Resort en het Dive Resort bij Tanjung Karang. Aston is lekker om te acclimatiseren. Victoria Guesthouse heeft een lekker bacpackersgevoel. De mensen van Mulia waren heel aardig. Alleen spraken ze niet veel Engels (en wij slecht Indonesisch). In het guesthouse bij de Bada Vallei liepen de insecten in het bed tussen het zand. Dat voelde wat minder.

De fietstocht op het platteland bij Makassar is echt heel leuk. Andere aanraders zijn het snorkelen en lunch bij Bira, de wandeling Rammang Rammang, de drijvende huizen, het wandelen in Toraja gebied met de ceremonies (heel indrukwekkend), dorpjes bezoeken bij het Posomeer, wandelen in de Badavallei en het snorkelen in Tanjung Karang (ongelooflijk mooi koraal en vissen gezien)

Wat me vooral is bijgebleven is dat iedereen zo goed voor ons zorgde. Iedereen was altijd op tijd en ze spraken altijd duidelijk af wat het plan was. We hebben ze superveel bedankt voor wat ze voor ons gedaan hebben. En de verrassingen voor ons 10-jarig huwelijksfeest waren helemaal fantastisch!!

Wij vonden de reis naar Sulawesi een onvergetelijke mooie ervaring! Er is zoveel afwisseling in dit land en iedereen zorgt ervoor dat je je welkom voelt. De gidsen geven je echt een indruk van hoe de mensen leven. We dronken koffie bij mensen thuis of kregen lunch. En de ceremonies bij de Torajas zijn helemaal indrukwekkend. Dat zie je nergens anders!
Ook mooi om te zien zijn de plantages van koffie, cacao en alle kruiden die wij alleen uit zakjes kennen. Tussendoor kun je relaxen op de lekkerste en mooiste plekken aan het strand of meer. En dan weer mooie wandelingen maken in de bergen of fietstochten op het platteland. Waar kan dat allemaal?


Indonesië reizen - De vis ligt te drogen, zuidkust SulawesiIndonesië reizen - Bugisboot in de zee, zuid SulawesiIndonesië reizen - Kinderen van SulawesiIndonesië reizen - Strand bij Tanjung KarangIndonesië reizen - Maros, zuid SulawesiIndonesië reizen - Tempemeer, zuid SulawesiIndonesië reizen - De omgeving van RantepaoIndonesië reizen - Begrafenisceremonie in Toraja gebiedIndonesië reizen - Rijstoogst in SulawesiIndonesië reizen - Platteland SulawesiIndonesië reizen - Markt in RantepaoIndonesië reizen - De Bada Vallei