Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Nicole Boumans - 10-08-2015
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Het was een intensieve, Indrukwekkende reis met ongelooflijke impressies van een zeer vruchtbaar land vol vriendelijke, gelovige mensen.

De accommodatie in Bukit Lawang was leuk, die in Tangkahan eenvoudig, maar erg vriendelijk personeel. In Kalibaru was het guesthouse sereen, rustig, in een prachtige omgeving en een hele lieve en persoonlijke ontvangst. We bleven er veel te kort. Het hotelletje in Pemuteran, idyllisch klein en knus. Het hotel Gallery Prawirotaman in Yogyakarta was luxe.
Voor Samosir geven we 4 sterren en in Malang was het hotel over de top. Sagitarius Inn in Ubud was lekker rustig en toch in het centrum.
De hotels in Brastagi en Sukuh vonden we niet mooi: vergane glorie en veel achterstallig onderhoud.

Wat mag je niet missen?
De culinaire tour Yogya met de studenten als gids was super! Fietsen in Ubud met goede gidsen is een must, ook omdat je de hindoestaanse huizen bezoekt en begrip krijgt voor hun religie en gewoonten. Snorkelen bij Menjangan was prachtig; een ondiep rif met veel vissen. De jeeptocht naar de Bromo... ; een zeer ruige, vieze maar fantastische tocht.
Verder de Sunrise bij de Borobodur.. Wandelen in rondom Cetuh en de Sukuh tempel. Wandelen in Bukit Lawang.
Ik had nog wel een moskee willen bezoeken en meer van de islamitische religie willen leren kennen.

We hadden op Sumatra een geweldig leuke chauffeur die goed Engels sprak en veel woorden Nederlands. Hij had humor en hij reed rustig. Hij heeft via een foto een adres voor ons gevonden in Medan. Geweldig! We hebben door hem veel van de gewoonten en politiek van het land begrepen.
Op java hadden we een chauffeur die ook redelijk Engels sprak. Hij wilde 's ochtends vaak vroeg weg, maar dan waren we al vroeg op een overnachtingsplek terwijl we liever nog genoten hadden van het moois waar we waren vertrokken. We vonden dat hij niet zo geweldig reed, maar we hebben van hem ook veel van Java geleerd