Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Tamara Langerak - 09-06-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het was een fantastische reis, een gevarieerd programma, goede hotels, fijne chauffeur en alles was goed geregeld

De logde in Bukit Lawang is ons erg goed bevallen net zoals het hotel op Samosir: een hele mooie omgeving waarbij we echt een vakantiegevoel kregen. De hotels in Berastagi en Medan waren goed maar veel zakelijker. Prima voor een tussenstop, maar niet om lang te verblijven.

De jungletrek is echt een aanrader! Overnachten in de jungle is een hele leuke ervaring. Je bent gesloopt van de trekking en de niet echt goede nacht (je slaapt zo goed als op de grond), dus met de tube terug is fijn en ook erg leuk. De locals hebben er ook plezier in.

De reis was erg goed geregeld. Alles was voor ons gereserveerd en bij aankomst op Medan stond onze chauffeur op ons te wachten. De chauffeur is de gehele reis onze chauffeur geweest. Dit is erg prettig.

Ons absolute hoogtepunt was de jungle trekking. Op zoek naar de orang-oetans en andere apen die in het bos leven. Ineens waren ze er. Wij hebben geluk gehad om een wild mannetje te zien, zelfs de gids schrok even omdat hij ons achterna zat. Ook de beroemde Mina en Jackie hebben wij gezien. (Tip: type maar op Google Mina Bukit Lawang, dan kom je ook bij Jackie terecht). Echt een hele mooie jungle. Soms een pittige trekking door de temperatuur en klimmen, maar zo de moeite waard! Dat vergeet je direct als je weer op een mooi plekje terecht komt.
 


Indonesië reizen - Thomas Leaf monkeyIndonesië reizen - Orang oetan in Bukit LawangIndonesië reizen - Mina of Jackie?Indonesië reizen - Orang oetan, Gunung Leuser parkIndonesië reizen - Indonesië reizen - De vriendelijke bevolking van Sumatra