Familie Hendriks-Hoefsloot - 30-10-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een geweldige en fantastische vakantie gehad; we geven de reis een 9 en raden anderen zeker aan om met jullie te gaan reizen.
 
De accommodaties vonden we prima. De eerste “jungle”-accommodaties waren primitief en daardoor konden we de volgende accommodaties nog beter waarderen. De accommodatie in Malang sprong eruit omdat het de meest luxe was. De guesthouse in Kalibaru was een hele mooie accommodatie, maar het was wat jammer, dat we van half vier tot zeven uur wakker werden gehouden door de versterkte moskee op 100 meter afstand (het was vrijdag).
 
Wat de excursies betreft had elk eigenlijk zijn eigen waarde. Voor mij sprongen de Bromo en de Borobudur eruit vanwege de magie van de zonsopgang, al waren we daar absoluut niet alleen.
Maar misschien heeft onze eerste jungle-trek in Bukit Lawang de meeste indruk gemaakt. Daar hebben we maar liefst acht orang-oetangs gezien, een unicum naar wij begrepen. Zeer ontroerend om te  zien hoe ze voorzichtig apennootjes aannamen uit de handen van onze kinderen.
Eigenlijk kun je niets missen op deze reis, de hoogtepunten zijn ook echt hoogtepunten. Wij hadden de extensie met de Ijen, ook dat is zeer de moeite waard. Het wassen van de olifanten is op zich erg toeristisch, maar daarom niet minder leuk.
Ook onze kinderen van 15 en 20 hebben zich geen moment verveeld. Voor hen was ook de culinaire trip in Yogyakarta erg leuk, omdat dat achterop brommertjes was bij (bijna) leeftijdsgenoten. 
 
Rest mij nog om te zeggen dat we jullie echt een compliment willen maken over de geweldige manier waarop het georganiseerd was. We hebben nergens hoeven wachten, alles klopte. De mensen ter plekke waren aardig, goed geïnformeerd en ervaren. We hebben helemaal niets aan te merken op de organisatie, alles was perfect geregeld. Ik had me van te voren zorgen gemaakt over de informatie, maar de ter plekke geleverde boekjes/prints waren precies goed. Soms was de van-dag-tot-dag een beetje verwarrend, maar dat loste zich vanzelf op als we eenmaal ter plekke waren. De chauffeurs en gidsen waren altijd op tijd, er waren goede afspraken  mee te maken, en ze waren allen duidelijk ervaren en kundig.


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel