Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Birgitte, Ariel en Abel (7) de Maar - 08-08-2013
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


We hebben een hele fijne reis gehad, we geven de reis in het geheel een 8. We vonden de mensen op Flores heel erg aardig. Het is nog een beetje onontgonnen. Mensen willen met je op de foto, een praatje maken, Engels met je oefenen. De gidsen nemen ook echt de tijd voor je. Dat geeft een ontspannen en leuke sfeer.
 
De chauffeur was geweldig. Hij gaf ons een heel veilig gevoel. Niets was hem te veel. Het reizen op zich was wel intensiever dan we van te voren hadden ingeschat. Door de slechte en bochtige wegen op Flores kun je soms niet harder dan 20 kilometer per uur. Hierdoor zijn het lange dagen. Onze zoon van 7 is wel wat gewend gelukkig en heeft zich kranig geweerd.
 
De extra nacht aan het strand in Maumere zou ik iedereen aanraden, het is een leuke plek. We hadden er zelf geen tijd voor helaas, maar daar hadden we best een beetje spijt van toen we er waren.
 
Bij Moni gingen we met een goed Engelsprekende gids de Kelimutuvulkaan op. De wandeling ging door dorpjes en we konden leuk praten met de gids. De vulkaanmeren vonden we een indrukwekkend gezicht.
 
Het snorkelen bij Riung vonden we heel leuk. Lekker een dagje bootje, strand, snorkelen. Er werd verse vis gevangen en dat ging op de barbecue als lunch. De accommodatie is echt heel simpel, daar moet je rekening mee houden.  Toch een aangename onderbreking op de reis.
 
De warmwaterbronnen bij Soa vonden we een leuke stop tussen Riung en Bajawa. De eerste avond in Bajawa troffen we een hele optocht, vanwege de eerste Communie van een groep meisjes. De wandeling langs de dorpen bij Bajawa vonden we leuk en was voor ons lang genoeg wandelen. Om een uur of 2 s middags ben je die dag al vrij. Dan is het even zoeken wat te doen, maar het is ook fijn om even niet in een auto te zitten. Bij het laatste dorp was er een ceremonie vanwege de fundering van een huis. Bijzonder dat we dat mee maakten!
 
In Ruteng verbleven we in een geweldige homestay. In Labuan Bajo zaten we in een prettig hotel, met aardige mensen. Het lag aan het strand en we hebben genoten van een prachtige zonsondergang. Een goede afsluiting van onze Flores reis!


Indonesië reizen - Hagelwitte stranden. Pulau Tujuhbelas, Riung, Flores.Indonesië reizen - Werk aan de weg in Flores.Indonesië reizen - Zonsondergang in Labuan Bajo. Flores. Indonesië reizen - Zonsopkomst in Maumere.