Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Bart de Jong - 05-10-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De organisatie van de reis was top geregeld! Chauffeurs stonden altijd stipt op tijd klaar. Alle hotels waren ook overal van op de hoogte. Als we één klein puntje moeten noemen: de ophaaltijd uit Lovina stond niet in het boekje, de receptie van het hotel wist dit echter wel gelijk te noemen.​
 
Over de accommodatie in Tangkahan was van tevoren gezegd dat er niet de hele dag elektriciteit zou zijn, maar dit was er inmiddels wel! Tevens ook een douche (wel koud water).
De luxe accommodaties waren ook echt superluxe.
De lodge bij de Bromo vulkaan had geen verwarming, waardoor de tochtige kamer wel erg koud was. Gezien dat dit de enige accommodatie met het mooie uitzicht is, is het te begrijpen dat deze toch gekozen wordt.

Alle gidsen waren erg vriendelijk en de mensen waarvan gezegd werd dat ze amper Engels spraken, waren zeker nog redelijk te volgen. De culinaire trip in Yogyakarta was erg leuk, maar een van ons beiden is er misschien wel ziek van geworden.
De dolfijnen-excusie was erg leuk, maar wel erg toeristisch. Er waren minstens 50 bootjes dicht bij elkaar op het water en elke keer als de dolfijnen boven kwamen gingen ze er als een speer op af. We zijn erg blij dat we ze gezien hebben, maar voor de diervriendelijkheid is dit misschien wel minder.

De privé jungle trek in Bukit Lawang was super. Prettig om slechts met zijn drieën in de buurt van de orang oetans en andere apen te zijn. Zeker een groot verschil ten opzichte van met een groep.
Mocht je tubing in Tangkahan gaan doen: de 3 uurs-trip is waarschijnlijk ook prima. Wij deden de lange trip van 5 uur, maar omdat het water heel rustig is, is het na drie uur dobberen ook mooi geweest.
Snorkelen bij Menjangan eiland: erg leuk en de gids gaat met je mee snorkelen. Tip: hij maakt de mooiste foto's met jouw onderwatercamera.
 
In Ubud zitten twee leuke, verantwoorde restaurantjes:
  • Sjaki-Tari-Us (www.sjakitarius.nl): door daar te eten lever je een bijdrage om gehandicapte kinderen naar school te laten gaan. Overdag kun je ook in contact komen met deze kinderen en de spullen die ze maken kopen.
  • Daarnaast is er ook nog de Fair Warung Bale (http://www.fairfuturefoundation.org/fair-warung-bale/): ook erg lekker gegeten en daarmee lever je een bijdrage aan gratis medische zorg. Met z'n tweeën konden we nog wel een plekje krijgen, met meer moet je wel reserveren.


Indonesië reizen - Een douche door de olifant in TangkahanIndonesië reizen - De caldera van de BromoIndonesië reizen - Op de kraterrrand van de BromoIndonesië reizen - De trap van de BromoIndonesië reizen - Zonsopgang boven de BromoIndonesië reizen - NemoIndonesië reizen - Anemoonvis bij Menjangan eiland