Familie Nijsen-Wenas - 20-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wat is je eerste reactie 
Een onvergetelijke familiereis door Indonesië (het land waar onze roots liggen) vol emoties, natuurschoon, culturele en culinaire highlights.

De excursies
We hebben de volgende excursies gedaan:
- Stadstour Palembang - voor ons heel bijzonder en persoonlijk; zie ook opm. bij punt 6.
- Jungle Trek Bukit Lawang - indrukwekkende ontmoeting met urang oetans. Bucket list ervaring voor Esmeralda
- Culinaire tocht met brommers Yogyakarta - erg van genoten; enthousiaste gidsen, relaxt tempo en lekker natuurlijk. Enthousiaste jonge gidsen die goed Engels spreken, toffe rit op scooters door de stad en leuke adressen. De Bakpia fabriek was een highlight.
- Stadswandeling Malang - van toegevoegde waarde dat we delen van stad zagen die we nog niet kenden ('Kampung Tridi')
- Bromo Vulkaan - was niet onze eerste bezoek, maar wederom erg mooi om te zien. Voor dochter was het als paardenmeisje heel bijzonder om te paard de vulkaan te beklimmen.
-Snorkelen Menganjan eiland, Bali - was een hele leuke ervaring voor zowel volwassenen als kinderen; helder water en veel koraal en vissen gezien.
 
Speciale ervaring
Ons verblijf in Palembang was natuurlijk al bijzonder vanwege de aanleiding/onze band met deze stad. Op het programma stonden een bezoekje aan het ziekenhuis waar onze (schoon)moeder is geboren is en het huis waar zij als kind gewoond heeft. In plaats daarvan werden we uitgebreid ontvangen in het ziekenhuis door een voormalig directeur en kregen we een rondleiding door het hele gebouw en de naastgelegen residentie van de nonnen. Al met al een hele speciale ervaring. 
 
De organisatie
We zijn zeer tevreden over de gehele organisatie van deze reis. Het was een complexe opdracht (3 reisschema's voor drie gezinnen deels gecombineerd en deels los) die jullie heel zorgvuldig en kundig hebben uitgevoerd. Jullie betrokkenheid en hulp bij de voorbereidingen voor het mee vervoeren van de as van onze (schoon)moeder hebben we ook erg gewaardeerd. Het vervoer en de reisbegeleiding/gidsen (waar van toepassing) was gedurende de hele reis voortreffelijk geregeld. Alleen op de dag van aankomst in Indonesië waren de chauffeurs door een foutje in de communicatie te laat op het vliegveld van Palembang. Na een telefoontje met jullie lokale reisvertegenwoordiging kwamen ze alsnog en is het later ook nog eens meer dan goed gemaakt door onze chauffeur/gids Jeffrey. (We werden uitgenodigd voor een uitgebreid diner in zijn eigen huis!). 


Indonesië reizen - Sumatra: Minangkabau huisIndonesië reizen - Sumatra: Minangkabau huisIndonesië reizen - Sumatra: uitzicht TobameerIndonesië reizen - Indonesië reizen - Java: treinreisIndonesië reizen - Java: zonsopkomst BorobodurIndonesië reizen - Java: Kampung Tridi MalangIndonesië reizen - Java: Kampung Tridi MalangIndonesië reizen - Java: treinenIndonesië reizen - Indonesië reizen - Java: onderwegIndonesië reizen - Java: Zandvlakte Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java: zonsopkomst Bromo vulkaanIndonesië reizen - Java: jeeptochtIndonesië reizen - Indonesische kruiden: foelie en nootmuskaatIndonesië reizen - Bali: zonsondergang op het strandIndonesië reizen - Bali: BBQ op het strand


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel