Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Bart en Iris - 14-10-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze reis in 1 woord: Top! Geweldige belevenis: een 9!
 

Hoogtepunten op Java

De eerste week Java zat vol hoogtepunten. Na het trouwen zijn we gelijk in het vliegtuig gegaan en wakker worden in Yogjakarta in een soort oase (hotel tuin) met je eigen bungalow, al een hoogtepunt op zich. Achterop een scooter vervolgens de stad in om eten te proeven was wel een erg goede introductie met het Indonesische leven. De dagen erna elke dag een nieuwe belevenis waarvan natuurlijk het bezoek aan de Prambanan en Borobudur. De tocht naar de Bromo met een open jeep is onvergetelijk. Een onvoorstelbare omgeving om in rond te rijden met de zandzee en als hoogtepunt de krater.
 

Super vakantie op Bali

Op Bali was alles wat rustiger. Niet alleen ons programma maar ook de weg. De snorkel trips onthullen een bijzondere onderwaterwereld. Het landschap met al de rijstvelden betoveren op Bali. Om dan ook een kookcursus te krijgen bij een familie thuis is daarbij echt een unieke ervaring. Onze vakantie sloten we af met zwemmen met dolfijnen. Het samen in hbet water zijn met een dolfijn voegde nog een geweldig hoogtepunt toe aan onze toch al super vakantie.
 

Accommodaties:

Variatie was leuk, geen accommodatie leek op elkaar eigenlijk. Het is daarom ook moeilijk te vergelijken. Elke gelegenheid heeft zijn voor en nadelen. Cafe Lava op Bromo mist luxe, maar weer uniek in sfeer (voor ons tenminste). Alle bungalow kamers waren uniek als kamer. Het is moeilijk er echt 1 uit te halen die er echt bovenuit stak.
 

De organisatie van de reis:

Wij waren erg blij met de chauffeurs op Java en Bali. Zeker op Java hebben met hem goed contact gehad en makkelijk kunnen praten en afspreken. De reis was goed geregeld. Het vele reizen op Java wisten wij vooraf en er was onderweg genoeg te zien. Alle excursies waren goed geregeld net zoals de hotels. We hoefde nooit lang ergens te wachten en kwamen op leuke tijden (juiste tijden) bij bezienswaardigheden.

Aanraders voor excursies:

Veel excursies gedaan en veel leuke dingen gezien. Ik zou het zwemmen met dolfijnen en jeep tocht naar Bromo en culinaire tour in Yogyakarta en kookcursus bij Balinese mensen thuis aan iedereen aanraden omdat dit echt unieke ervaringen zijn. Dit waren wel de vier die er echt bovenuit staken, vooral dolfijnen en jeep tocht. Andere excursies, bijvoorbeeld de borobudur en prambanan mogen natuurlijk ook nooit gemist worden.
 


Indonesië reizen - Snorkelen Menjangen eiland. Pemuteran, Bali.Indonesië reizen - Snorkelen Menjangen eiland. Pemuteran, Bali.Indonesië reizen - Zwemmen met dolfijnen. Sanur, Bali.Indonesië reizen - Zwemmen met dolfijnen. Sanur, Bali.Indonesië reizen - Culinaire belevenis in Yogyakarta. Java.Indonesië reizen - Prambanan bij Yogyakarta, Java.Indonesië reizen - Borobodur, Java. Indonesië reizen - Borobodur, Java.Indonesië reizen - Borobodur, Java.Indonesië reizen - Je ogen uitkijken naar het bijzondere landschap.Indonesië reizen - De Bromo zandzee. Jeeptocht naar de Bromo toe. Java.Indonesië reizen - Jeeptocht naar de Bromo toe. JavaIndonesië reizen - Jeeptocht naar de Bromo toe. JavaIndonesië reizen - Zonsopkomst Bromo. Java. Indonesië reizen - Zonsopkomst Bromo. Java. Indonesië reizen - Aapjes in Monkey Forest. Ubud, Bali.Indonesië reizen - Rijstvelden Sidemen, Bali.Indonesië reizen - Prachtige rijstvelden op Bali. Indonesië reizen - Koken bij een Balinese familie thuis. Indonesië reizen - Prachtig landschap op Bali.