Annelie, Raymond, Julia (19), Max (16) - 06-08-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben een fantastische reis over Java, Bali en Gili gehad. Alles is goed gegaan. We hadden hele prettige gidsen en chauffeurs, vriendelijk en deskundig. Naast bekende hoogtepunten, deden we ook niet geijkte dingen.
 
De hotels pasten goed bij de omgeving. Het was een leuke afwisseling, soms luxe, de andere keer een familie guesthouse. We waren in Jakarta onder de indruk van deze enorme wereldstad met 17 miljoen mensen. Overweldigend en voor onze kinderen een eye-opener. Prettig om hier in een rustig en goed hotel te zitten met een binnentuin. We wilden de kinderen Bandung laten zien, omdat de vader van Annelie hier heeft gewoond. We hadden hier een leuke gids voor de stadswandeling, die  ons de hele stad heeft laten zien.
 
De culinaire tour in Yogyakarta, achterop een brommer bij een student, was voor ons alle vier een heel leuke ervaring! De hele middag en avond brachten we door met lekker eten, proeven bij een kraampje en een markt en ’s avonds picknickten we met ons allen in een park. De gesprekken die we voerden met deze enthousiaste jonge mensen waren daarbij heel bijzonder.
 
Bij Pemuteran op Bali gingen we voor het eerst snorkelen bij Menjangeneiland. Een openbaring! Alsof je in een aquarium zwemt, zo mooi! Ook de waterval wandeling met de jongere gids in Pemuteran vonden we een heel leuke ervaring. De wandeling bij Munduk was al even mooi, bijzonder om te zien wat er allemaal groeit. De fietstocht vanaf Mount Batur naar Ubud was een geweldige dag.
 
Na al het verkeer en brommertjes op Java en Bali was het bijzonder om op Gili te zien dat alles met paard en wagen gaat. We wisten dat we een eenvoudige accommodatie met koude douche zouden krijgen. Dat was natuurlijk voor de kinderen van de ‘wifi-generatie’ even wennen. Maar je bent hier eigenlijk de hele tijd buiten, genieten van zee en strand, dus het maakte ons niet veel uit. Het zwemmen met dolfijnen in Sanur was voor Julia en Max het absolute hoogtepunt van de reis.


Indonesië reizen - Heerlijk hotel in Jakarta.Indonesië reizen - Cafe Batavia in JakartaIndonesië reizen - Javaanse man.Indonesië reizen - Uitzichten Puncak PasIndonesië reizen - Slapen in stijl: Art-deco hotel Savoy Homann, Bandung, Java.Indonesië reizen - Stadswandeling Bandung: herinneringen aan vroeger.Indonesië reizen - Man op marktIndonesië reizen - De was en tropisch groen.Indonesië reizen - Prachtige zonsopkomst Borobodur. Java.Indonesië reizen - Heerlijke nasi!Indonesië reizen - Overal brommertjes op de weg!Indonesië reizen - Waterval MundukIndonesië reizen - Heerlijk strand Gili Meno.Indonesië reizen - Paardenkar op Gili: Bintang bier express!Indonesië reizen - lampionnen op strand Gili MenoIndonesië reizen - Visserboten op strand Sanur, Bali.Indonesië reizen - Jongetje op het strand. Sanur, Bali.