Charlotte en Thomas - 17-09-2013
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


We hebben enorm genoten van de culinaire extensie in Makassar. Zo leer je echt mensen kennen en kom je ook eens in de rustige buitenwijken van deze anders enorm overweldigende stad. Het was een enorm leerrijke en leuke ervaring, waarbij we niet alleen de Indonesische kookcultuur maar ook het echte Indonesische huishouden hebben leren kennen.
 
Daarnaast blijft ook de wandeling in Maros één van de meest memorabele herinneringen: indrukwekkende landschappen, vriendelijke mensen en een welkome rust na het drukke Makassar.

In het noorden van Indonesië blijven vooral de wandelingen in het Tangkoko Nationale Park een schitterende droom. Tarsieraapjes, Makaken, allerhande vogels, … Teveel om op te noemen en te geweldig voor woorden. Ondanks het beperkte Engels van de gids, heeft hij ons toch goed door het bos geleid. Met wat losse woorden en handgebaren kom je al ver, en het Tangkoko Nationale Park is onvergetelijk.
 
In het zuiden hadden we een super chauffeur die elke dag erg opgewekt en goedlachs met ons op pad vertrok. Een betere chauffeur konden we niet hebben. Ondanks zijn beperkt Engels, gidste hij ons overal doorheen wanneer er geen gids aanwezig was. Voor ons waren de accommodaties een perfecte mix van eenvoudige en meer luxueuze verblijven. Het verblijf in Bira en Malino sprongen eruit, al had alle accommodaties hun charme.
 
Onze reis door Sulawesi was super ervaring om nooit meer te vergeten. We geven de reis een 9 a 10.


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel