Inge - 19-08-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Er waren een aantal hoogtepunten in deze reis:
 
  • De stadswandeling in Bandung: Ilham liet ons alles heel rustig zien en gaf ook veel informatie over het dagelijks leven in Indonesië.
 
  • Sunrise op de Borobudur is echt een aanrader. Een schitterend uitzicht en ook heel rustig eigenlijk nog! Je zat daar met 30 anderen. Maar, je moet eigenlijk ook de Borobudur nog bezoeken als je aankomt ’s middags in het hotel. Wij zijn er toen naartoe gegaan eind van de middag, vlak voordat het dichtging en toen was het eigenlijk gewoon leeg!! Echt een ervaring.
 
  • Een echte must is de jeeptocht naar de Bromo toe door het nationaal park. Je rijdt in een oude jeep op smalle wegen door een schitterend landschap. Onderweg stop je bij een waterval, waar je even naartoe moet lopen. Toen wij stopten bij de waterval begon het net te regenen en wij hadden een open jeep… Toen we terugkwamen van het bezoek aan de waterval had onze chauffeur met een gevonden stuk zeil en een beetje touw een dak geknutseld! Heel erg lief. Toen we later op de weg problemen hadden met de motor, kregen we hulp van de lokale bevolking waarvan we een moersleutel konden lenen en in no time reden we weer verder. Heel gaaf om mee te maken.Sunrise op de Bromo valt na de Sunrise op de Borobudur tegen omdat de Bromo zo bizar druk is.  De jeeptocht daar naartoe ’s ochtends vroeg in het donker was wel een hele belevenis.
 
  • Een ander hoogtepunt van onze reis was de culinaire toer door Yogyakarta. De culinaire toer door Yogyakarta was voor ons tijdens het boeken niet iets waarvan we hoge verwachtingen hadden, maar dit was echt een hoogtepunt van de reis. We hadden Abi en Arik als gidsen, twee vrolijke studenten die ons achterop hun brommertje dwars door de spits overal naartoe namen. We reden door woonwijken waardoor je ook heel veel ziet van het dagelijks leven van gewone Indonesiërs. Van een indrukwekkende koekjesfabriek waar alles met de hand wordt geproduceerd tot een hele primitieve keuken met potten op houtvuur en toch heerlijke gerechten. Alles gezien, alles geprobeerd en zelfs zelf mogen koken. Top!
 
De accommodaties zijn heel gevarieerd, van superluxe in Malang, een heerlijk rustige tuin en schitterend Westerse badkamer in Kalibaru, een schitterend huisje met veranda en uitzicht op de Gunung Agung en het strand in Amed tot in de kou met een niet sluitende deur ‘kamperen’ op de Bromo. Overigens hadden we de Lava View niet willen ruilen voor een ander hotel, want het uitzicht vanaf het dak van de receptie is prachtig!!
Bij sommige hotels op Bali is het net alsof je een tempelcomplex op liep: zo groen, vol bloemen en boeddhabeelden. Schitterend!
 
Tris, onze chauffeur op Java, heeft onze vakantie op een hoger niveau gebracht. Zijn Engels was heel goed. Deze man vroeg aan ons wat voor hobby’s we hadden en wat we interessant vonden. Vervolgens opperde hij gedurende de week suggesties. Zo zijn we naar een ouderwetse batikfabriek geweest vanwege mijn afstudeeronderwerp (Batik) en ook heeft hij een omweg genomen in Malang zodat we het koloniale Malang nog konden zien i.v.m. familiebanden van vroeger.
 
Jacqueline heeft een aantal keer onze chauffeur vervroegd op ons verzoek, zodat we eerder op onze volgende bestemming konden zijn. Dit was nooit een probleem en ze reageerde supersnel op onze mailtjes. Heel erg prettig!
 
Jullie stonden altijd klaar voor al mijn vragen tijdens het boeken en daarna. Tijdens de reis was Jacqueline echt geweldig! Alles was mogelijk en we hadden zeer snel antwoord terug. Ik zal jullie zeker aanraden aan anderen.


Indonesië reizen - Aapjes bij UbudIndonesië reizen - Ceremonie op BaliIndonesië reizen - Lokaal goederentransportIndonesië reizen - Eierkoekjes uit BandungIndonesië reizen - Strand bij AmedIndonesië reizen - Krater bij Bromo


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel