Lotte Bouwhuis en Thijs Olthof - 10-09-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze Sulawesi reis was echt geweldig! Het heeft al onze verwachtingen overtroffen. De reis was tot in de puntjes verzorgd. Bij aankomst ontvingen we een uitgebreid informatie pakket. Hierdoor konden we ons goed voorbereiden op de komende dag. De informatie klopte precies, zodat we onze verwachtingen daar op in konden stellen. Bij jullie wisten we precies waar we aan toe waren. Dat vonden we ontzettend prettig reizen.
 
Het contact met de aardige lokale gidsen maakten onze reis echt bijzonder. We vonden het gewoon jammer om afscheid te nemen. Toch was het goed, want in ieder gebied hadden we een andere lokale gids, die zelf uit die specifieke omgeving kwam en dan ook alles over de cultuur wist te vertellen. Of zo’n gids kende de mensen in een dorpje, zodat wij als enige bij iemand thuis kwamen. Bij mensen thuis thee drinken, eten of slapen: we hadden het zelf nooit zo kunnen regelen. En dit was nu juist wat we graag wilden meemaken. We kwamen in gebieden waar niet veel Europeanen kwamen en we werden ook regelmatig op de foto gezet en kregen te horen dat we zo groot waren. In Tana Toraja vonden we het indrukwekkend om een ceremonie mee te maken. We zijn echt dankbaar dat de mensen zo gastvrij zijn dat ze dit met ons willen delen en dat we hierbij mochten zijn. Dit maakte het tot een onvergetelijke reis.
 
Sulawesi was het einde van een reis van 2 maanden, waarbij we onder andere naar Australië gingen en bij het Great Barrier Reef hebben gedoken. Maar duiken op Bunaken vonden we nog veel mooier. De duikschool was ook perfect, en het ressort echt een heel relaxte plek om onze reis te eindigen. Lieve mensen, heerlijk eten en een prachtige plek om te duiken, wat wil je nog meer?
 
We hebben niets dan lof over onze Sulawesi reis, en zullen jullie zeker bij vrienden aanraden.
 


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel