Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Martijn en Anouk - 27-07-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze Sumatra, Java, Bali reis heeft onze verwachting overstegen! Alles was perfect geregeld. De chauffeurs kwamen ruim op tijd, daar kon je echt op vertrouwen. Chauffeurs en gidsen waren vriendelijk en wilden alles doen om het ons naar de zin te maken. De reis was heel gevarieerd en een goede mix van natuur, cultuur en ontspanning.
 
In Bukit Lawang hebben we de dag van te voren met de gids afgesproken dat we 7 uur de jungle in zouden gaan en in een band terug zouden tuben in de rivier. Dit konden we heel makkelijk ter plekke erbij regelen en bijbetalen. Lekker flexibel dus! Het was flink zweten overdag, maar we hadden onwijs veel geluk en wel 15 orang-oetans gezien! In Tangkahan hebben we olifantengewassen in de rivier, dat was hartstikke leuk. Daarna zijn we met een gids gaan tuben op de rivier en daarna teruggewandeld, dat was ook heerlijk relaxed.
 
In Medan gingen we met een brommer becak (bentor) kriskras door de stad, erg leuk! Het eten was goed verzorgd. Ze zijn wel verlegen en laten je een beetje met rust als je eet. We aten met 2 ‘Footprint koppels’, gezellig om reisverhalen uit te wisselen. Leuker om in zo’n lokale setting te eten dan in een restaurant in deze drukke stad.
 
Op Java was het super om in het hotel bij de Borobodur te zitten. ’s Middags hebben we al even rondgekeken. De volgende morgen de zonsopgang, en een gids via het hotel geboekt. Dat was wel een toegevoegde waarde, hij wist heel veel te vertellen. Na een hele leuke culinaire rondrit (aanrader!) vlogen we vanuit Yogyakarta naar Bali.
 
In Bali was het heerlijk ontspannen en bijkomen van alle drukte van de reis, aan het strand van Pemuteran. Het fietsen met de jongeren vonden we heel erg leuk. Je gaat via kleine paadjes overal naar toe en de jongere die gids was, wist ook veel te vertellen. De waterval wandeling was prima, maar niet heel spectaculair, zeker na alle andere dingen die we al hadden gezien en gedaan. Wij vonden de wandeling wel goed te doen.
 
In Ubud vonden we het koken bij de Balinese familie erg leuk. Het koken is een belevenis op zich. We waren wel een uur kruiden aan het hakken, het moest heel fijn. Je werd echt betrokken, je ging echt zelf aan de slag, niet alleen maar toekijken. Uiteindelijk stond de hele tafel vol met eten! Ubud vonden we een leuk stadje om te verkennen. Niet übertoeristisch, maar er gebeurt wel wat. Uitslapen, winkelen, uit eten, even op je gemakje wat rondslenteren, daar is het een heel geschikt plaatsje voor. We hadden de Lonely Planet mee, en daar stond een leuke wandeling in door de rijstvelden die we hebben gemaakt. Al met al was het een heerlijke vakantie!
 


Indonesië reizen - Zonsondergang  Kraton Ratu Boko bij Prambanan en Yogyakarta.Indonesië reizen - Le Penseur! Orang-oetan, Bukit Lawang, Sumatra.Indonesië reizen - Olifanten wassen in de rivier. Tangkahan, Sumatra.Indonesië reizen - Zonsopkomst Borobodur.Java, Indonesie. Indonesië reizen - 1000 jaar oude Boeddistische stupa. Borobodur, Java.Indonesië reizen - Tientallen becaks in Yogyakarta. Java, Indonesie. Indonesië reizen - Koekjesfabriek. Culinaire tour. Yogyakarta, Java. Indonesië reizen - Hindoe tempel in Noord-Bali. Indonesie.Indonesië reizen - Bloem in lotusvijver. Bali. Indonesië reizen - Zonsondergang Tanah Lot. Bali. Indonesië reizen - Marktbezoek. Kookcursus Balinese familie vanuit Ubud. Bali.