Wendy, Bert, Quinty en Frederique Nelissen en Frank, Hennie, Maaike en Kirsten - 09-08-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze Indonesië reis was in één woord fantastisch. Complimenten voor de organisatie. Altijd stond er iemand klaar, iedereen wist wie we waren en wat de bedoeling was. Verbazingwekkend!
 
Als je aankomt op het vliegveld van Medan, is het wel even een cultuurschok. Ik dacht wel even:”Wat een grote, vieze stad. Blij dat ik hier direct weer weg ga!” Dan kom je in Bukit Lawang aan en dat is dan echt mooi en groen! In het olifantenkamp in Tangkahan was de eerste indruk dat het inderdaad best wel basic was, met simpele bedden enzo. Maar de hele jungle omgeving én de aardige mensen maakten het helemaal goed. Toen we daarna in Berastagi kwamen, waren we al helemaal blij met een douche! We hebben het hartstikke leuk gehad. Als je dan uiteindelijk na alle jungle ervaringen, terug komt in Medan, dan is dat opeens best wel ontwikkeld. Je hele perspectief verandert dus door zo’n reis.
 
Onze jongste is 8 jaar, en dat ging prima, maar veel jongere kinderen zou ik persoonlijk niet snel meenemen. Net toen we heel primitief in de jungle zaten, kreeg ze hoge koorts. In verband met gebrekkig Engels dat de lokale mensen spreken, vroeg ik me wel even af, hoe het zou moeten als het echt iets serieus zou worden. Precies op dat moment belde jullie lokale Nederlandse vertegenwoordiger. Zij drukte me op het hart haar te bellen als er iets zou zijn, dan zou zij iets regelen. Gelukkig zakte die nacht de koorts en was er uiteindelijk niets aan de hand.  Maar dat er iemand ter plekke bereikbaar is om je te helpen in geval van nood, is dan toch wel een heel prettig idee! Ook al is het erg basic in de jungle bij Tangkahan, denk hierbij aan nauwelijks telefoon bereik of electriciteit, we hebben het een fantastische ervaring gevonden.
 
Na alle belevenissen in Sumatra zijn we een week in een hotel aan het strand van Sunur gaan zitten. Onze Indonesië vakantie was echt een groot avontuur voor onze hele familie en de kinderen natuurlijk. Ook namens de rest van de familie moet ik de complimenten overbrengen. Volgende keer zal ik zeker weer aan jullie denken!


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel