Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Milou Ledeboer - 03-01-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De excursies waren allemaal erg leuk en leerzaam maar ook best pittig. De jungletrekking in Bukit Lawang vereiste wel een goede conditie.
Wat we absoluut top vonden was de tube-trekking in Tangkahan. We waren de enigen die dit deden, hadden een hele leuke gids die goed Engels sprak en we voelden ons echt heel speciaal. Vooral toen we ook nog eens een prachtige lunch kregen bij de waterval.
De rondleiding in een Karo batak huis heeft veel indruk op ons gemaakt. Zo ook het eten bij mensen thuis. Het eten was niet erg lekker maar dat maakte niet uit, zulke aardige mensen die ook nog wel een beetje Engels spraken en een nichtje was erbij, die alles kon vertalen.
 
We vonden de accommodaties over het algemeen prima, vooral de hotels. De lodges in Bukit Lawang en Tangkahan waren wel erg basic. Dat is op zich geen probleem maar we waren daar allemaal ziek en dan wil je best graag een warme douche. Ik vond het niet overal even schoon in die lodges. De hotels in Medan, Berastagi en bij het Tobameer sprongen er echt uit. Iboih Inn op Pulau Weh: erg aardige mensen maar de boomhut was wel erg klein voor een gezin van vijf lange mensen. De kwaliteiten van het restaurant vonden we matig. Er was bijna niks voorradig wat op de kaart stond.

Er zijn geen problemen geweest tijdens de reis, dus de handling van de lokale persoon hebben we niet nodig gehad. Alle gidsen die we hebben gehad spraken prima Engels. We waren alleen niet helemaal tevreden over onze vaste chauffeur, die echt bijna geen Engels sprak. Ook geen andere taal, behalve een beetje Nederlands. Dat maakte de communicatie met hem erg lastig. Het was wel een hele lieve jongen. Alle afspraken klopten, overal stonden chauffeurs op de afgesproken tijd. Echt top georganiseerd.

We hebben een onvergetelijke reis gemaakt.
Hoogtepunten waren de jungletrek met veel orang oetans en het tuben met lunch bij de waterval.
We hadden veel geluk met het weer, in het regenseizoen maar vier keer een avond regen gehad en dat was ook nog eens heel gezellig met veel onweer.
De mooiste plek van onze reis was natuurlijk Pulau Weh. Het verbaasde ons hoe weinig ontdekt dit eiland is. Iedereen kent je meteen en de bevolking was echt allerliefst. De 21e verjaardag van onze dochter was daarom zo ver van huis en vrienden en familie toch een hartverwarmende dag met twee keer een enorme taart gemaakt van bananen en ander fruit. Ook hier merkten we weer dat de staf erg persoonlijk is met de gasten. Onze kinderen vonden het de reis van hun leven; en we hebben al best wat reizen gemaakt....

 


Indonesië reizen - Sipiso piso waterval, SumatraIndonesië reizen - SumatraIndonesië reizen - Jungle trekking, Bukit LawangIndonesië reizen - TobameerIndonesië reizen - Op verkenning op Samosir, Sumatra