Familie Grutters - 10-08-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben samen met onze kinderen van 17 en 20 jaar een rondreis gemaakt door Java, Bali en Gili Meno. Tijdens de voorbereidingen en keuze van onze reis zijn wij enorm goed en eerlijk geholpen door Footprint Travel. Goede en eerlijke informatie, niets was teveel, super service en goede voorbereiding.
Tijdens onze reis hebben wij echt kunnen genieten en elke dag was zo leuk dat we telkens dachten dat het niet mooier en leuker kon, maar steeds gebeurde het weer. Zo veel mooie dingen gezien, leuke dingen meegemaakt en lieve mensen ontmoet.
 
De accommodaties waren erg gevarieerd, dat maakte het geheel erg leuk. De hotels die er uit sprongen waren Amata Resort en Adi Assri.
 
De organisatie van de reis was geweldig, alles klopte zoals afgesproken. Vooral het draaiboek bij aankomst was handig en duidelijk. De achtergrondinformatie over Indonesië, Java en Bali die we kregen bij aankomst hadden we graag eerder gehad, door het drukke programma was er bijna geen tijd om dit nog door te nemen tijdens onze reis.
 
Onze chauffeur op Java, Agus was tevens gids en regelde alles voor ons, we hebben met hem heel veel lol gehad. Ook de gidsen tijdens onze reis waren leuk en gezellig.
 
Ook de excursies waren geweldig: de culinaire ontdekkingstocht door Yogyakarta, fietstocht door Solo, wild water raften, snorkelen, de mooie, enorme watervallen, wandelingen door de plantages, een trekking, beklimmen en zonsopkomst bij de Bromo en het beklimmen van de Ijen waarvoor je wel redelijke conditie moet hebben. Ook hebben we genoten van een bezoek aan een schooltje op Java, met lieve, enthousiaste kindjes en schoolleiding. Gili Meno was prachtig, maar door de aardbeving zijn we daar helaas eerder vertrokken.
 
Aan de lokale, Nederlandse vertegenwoordiger hebben we heel veel te danken, wanneer we haar belden met een vraag, werd het à la minute geregeld. Ze was er altijd voor je. Vooral toen we tijdens de aardbeving op Gili Meno zaten, heeft ze enorm geholpen. Zonder haar waren wij niet zo snel weg geweest vanaf Lombok, ze regelde tickets voor ons, een taxi op Kalimantan en een super de luxe hotel!!!
 
En daarom kunnen wij zeggen: Onze vakantie was top!!! De volgende keer zullen wij zeker weer kiezen voor Footprint Travel.

 


Indonesië reizen - Batik van YogyakartaIndonesië reizen - Schoolbezoek op JavaIndonesië reizen - Platteland van JavaIndonesië reizen - De BromoIndonesië reizen - Trap naar de BromoIndonesië reizen - Zonsopkomst boven de caldera van de BromoIndonesië reizen - Zonsopkomst boven de BromoIndonesië reizen - Ochtendjeep bij de BromoIndonesië reizen - Koffiestruiken op JavaIndonesië reizen - Zwaveldrager op de IjenIndonesië reizen - De zwavel op de Ijen vulkaanIndonesië reizen - Zwavelmeer op de IjenIndonesië reizen - Zwaveldragen op de IjenIndonesië reizen - Strand van Gili MenoIndonesië reizen - Hindoe-ceremonie op BaliIndonesië reizen - Zonsondergang bij PemuteranIndonesië reizen - Raften op de Telaga Waja RivierIndonesië reizen - Raften op BaliIndonesië reizen - Palmwater voor de palmsuiker, JavaIndonesië reizen - Rijstveldwandeling, BaliIndonesië reizen - Kinderen van BaliIndonesië reizen - Rijstvelden bij MundukIndonesië reizen - Fietsen bij Pemuteran