Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ronald, Wilma, Lucas (16) en Simone (13) - 21-07-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Op Java vonden we de Borobodur heel interessant. In Yogyakarta viel het culinaire tochtje achterop de brommertjes bij de jongelui (13 en 16) zeer in goede aarde. De gidsen nemen je mee, zodat je achter de coulissen kunt kijken. De Bromo met de verschillende jeeptochten vonden we ook geweldig.
 
Op onze Java reis hadden we het echt getroffen met onze chauffeur. Het contact was echt heel leuk, en hij deed veel meer dan alleen chauffeur zijn. Dat gaf echt een extra dimensie aan onze reis. Was er iemand ziek, dan nam hij ons mee naar een apotheek, verloren we onze mobiele telefoon, dan ging hij mee naar het politiebureau. Hij was echt heel behulpzaam, dat waardeerden we echt. Ook op Bali waren alle chauffeurs eerder te vroeg dan te laat, perfect geregeld. Ook prettig aan een eigen chauffeur: als je een keer ziek bent, kun je er ook voor kiezen om iets over te slaan en door te rijden.
 
Java en Bali is heel verschillend. Op Bali was het een stuk drukker dan op Java. Op Java blijf je overal maar een nacht en dan reis je weer door, dus op Bali was het wel lekker om langer op één plaats te blijven.
 
Het snorkelen bij Menjangen eiland vanuit Pemuteran, was alsof je in een aquarium rond zwemt. De bootsman is een schitterend figuur, ook heel aardig voor onze kinderen. In Munduk werd Ronald ziek en kwam er man naar ons toe met een lokaal middeltje, wat ook echt hielp. De mensen zijn zo vriendelijk, daar kunnen wij echt nog wat van leren. Ubud vonden wij een leuk plaatsje, je kunt de drukte opzoeken of mijden. We hebben een leuke fietstocht gemaakt.
 
Gili eilanden is echt heel veel simpeler dan op Bali. Je moet hier de juiste verwachting van hebben, het is echt heel anders dan de luxe op Java en Bali. Basaal verblijf en ontbijt is een paar sneden toast met jam. De bootrit op de heenreis was ook een ‘kermisattractie’. Toch zijn we blij dat we zijn gegaan voor de natuur en het relaxte gevoel. Maar je moet hier voor je zelf een heldere keuze in maken.
 
In Sanur hadden we een prima hotel aan het strand. Het spelen met de dolfijnen vonden we echt een bijzondere ervaring. Het zwemmen met dolfijnen, het snorkelen bij Menjangen eiland en de Culinaire toer in Yogyakarta zijn onze 3 toppers!