Anja Sanders - 11-10-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We verbleven steeds in vriendelijke, kleinschalige en rustig gelegen hotelletjes, waarbij Sidemen er wel uitsprong met haar idyllische, tropische tuin en prachtige uitzichten over de rijstvelden.

De organisatie van de reis is voortreffelijk! Wij zijn altijd onafhankelijke reizigers geweest, hebben nu vanwege het gemak op 60-jarige leeftijd voor het eerst een georganiseerde reis geboekt, en dit is ons zeer goed bevallen. Geen gedoe met heel veel dingen regelen, en toch helemaal je eigen plan kunnen trekken met de bouwstenen-formule. Bij aankomst kregen we een duidelijk draaiboek van onze reis plus interessante achtergrondinformatie. De chauffeurs stonden steeds stipt op tijd klaar en waren zonder uitzondering heel fijne mensen die alle tijd namen om ons onderweg de mooiste plekjes te laten zien en met hart en ziel konden vertellen over hun land en hun gebruiken. Na een dag reizen had je het gevoel dat je afscheid nam van een goede vriend!

Wandelen en fietsen met de lokale gidsen maakt je reis heel bijzonder, zij nemen je mee over ongebaande paden, vertellen je over de lokale gebruiken, en leren je onderweg alles over de landbouwgewassen die je tegenkomt en de uitbundige, paradijselijke natuur. Wij hebben op alle verblijfsplaatsen één of twee nachten bijgeboekt, wat je de gelegenheid geeft echt even op een plek te aarden. Luister naar de fantastische natuurgeluiden bij zonsopkomst en -ondergang, en de klanken van de gamelan die vaak eind van de middag vanuit de dorpen over de rijstvelden aan komen waaien. Laat je doordrenken met de geuren van de frangipani, de koffieplanten en de kruidnagel. Kijk je ogen uit bij de prachtige tempelceremonies en zie hoe de huistempels worden geëerd met dagelijkse offerandes. Als je geluk hebt word je gevraagd binnen te lopen bij de feestelijkheden rondom een bruiloft. Ga uren wandelen (ook offline werkt Googlemaps heel goed en hoef je niet te verdwalen!) langs rijstvelden, over landweggetjes, door dorpen en stadjes. Neem altijd je sarong mee in je rugzak, zodat alle tempels voor je opengaan. Onderweg koop je pinda’s en een cold drink bij een mini winkeltje, eet je wat in een warung, of word je uitgenodigd op de koffie met allerhande zoetigheid door fantastisch vriendelijke mensen.
Neem de tijd om A house in Bali van Colin McPhee en Schoonheid is een vloek van Eka Kurniawan te lezen. En onderga een Balinese massage. Bali is een feest voor de geest en de zintuigen! Als je je laatste dagen in Ubud doorbrengt, kun je daar je vakantie shopping doen, drie prachtige musea met Balinese kunst bezoeken, een dansvoorstelling en een schaduwpoppen voorstelling bijwonen, en de drukte even ontvluchten bij de sweetorangewarung.com op een blijkbaar nog onontdekt paradijselijk plekje in de rijstvelden net noord van Ubud.

 


Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Voorbereidingen voor een tempelceremonie, BaliIndonesië reizen - Kinderen van BaliIndonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Jukung-bootjes op het strand van AmedIndonesië reizen - Jukung, BaliIndonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Rijstvelden van SidemenIndonesië reizen - Kokosnoten plukken, BaliIndonesië reizen - Boot voor de snorkeltrip naar MenjanganIndonesië reizen - Hindoe-ceremonie, BaliIndonesië reizen - Versiering in de dorpjes, BaliIndonesië reizen - Indonesië reizen -


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel